Uraz kotniku

  • Dotaz od: Petr Neubauer
  • Publikováno: 29.10.2008
  • uLékaře.cz

pred mesicem a pul jsem se zranil padem z cca 3m vysky a poranil jsem si kotnik na leve noze. Lekar stanovil moji diagnozu: abruptio minim. partis distalis et ventralis tibiae 1. sin cum abruptio ossis tali reg. medialis 1.sin. Nohu jsem mel na 4 tydny v sadre. I kdyz pote byl kontrolni snimek v poradku, kotnik me stale pri doslapu boli a lehce oteka. Chtel bych Vas timto pozadat o radu-co mohu delat. Pomohla by rehabilitace (lekar mi zadnou nepredepsal)? Melo by smysl uzivat napr. Wobenzym? Hrozi riziko, ze budu mit trvale nasledky? Velice Vam dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dejte svému organismu nějaký čas na regeneraci a hojení, šetřete končetinu jak nejvíc to jde a zkuste potírat kotník Yelon gelem, který dáte předtím na delší dobu do lednice.´Aplikace je pak velmi chladivá a působí výborně proti otokům. Yelon se dá koupit volně v lékárně. Pokud myslíte, že by vám Wobenzym mohl prospět, zkuste jej, ale podle mého názoru jste jej měl užívat už po úraze, ted bude jeho efekt spíše pomocný. Trvalých následků se nebojte, jde o přechodný stav. Pokud by problémy opravdu přetrvávaly, ujistěte se na kontrole u lékaře, že je všechno v pořádku a ptejte se na rehabilitaci, která vám může usnadnit rekonvalescenci. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x