Úraz kotníku

Dobrý den, minulý týden mi kolega v práci přejel 3,5t vysokozdvižným vozíkem chodidlo, RTG bez traumatických změn a jde pouze o silnou kontuzi. Nohu mám oteklou s velkým hemetomem a nemohu vůbec chodit. Zaměstnavatel na mě tlačí, abych už příští týden nastoupil do práce, a proto se chci zeptat, jaká mast, nebo co by urychlilo rekonvalescenci. Děkuji a jsem s pozdravem Robert

Odpověď odborníka:

Vážený Roberte, chápu obavy Vaše i Vašeho zaměstnavatele. Prostá, i když silná kontuze není na dlouhodobou nemocenskou. Pokud ale máte pocit, že ani po týdnu se Váš stav nelepší, doporučovala bych určitě chirurgickou kontrolu včetně kontrolního RTG snímku. Některé zlomeniny či "naštípnutí" nemusí být při prvním RTG patrné a ozřejmí se zhruba týden po úraze. Jinak na urychlení vstřebávání hematomu jsou dobré např.: Heparoid, Lioton 100000 event. další, zkušený lékárník jistě poradí. Od bolesti preparáty typu Ibalginu, vhodný je i Aescin - prospívá hojení a působí proti otokúm. Hezký den

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova choroba: vědci už poznají, koho ohrožuje
5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Články: 5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Máte-li propíchnuté uši...
Mýty o zácpě
Články: Mýty o zácpě
Vědci z berlínské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: