Úraz na in-linech

Dobrý den,je mi 36let a je to týden,kdy jsem měla úraz na in-line.Nejprve prudká bolest hýždě,která odezněla,ale poranila jsem si i koleno.Následující noc prudké bolesti,druhý den ráno jsem musela na pohotovost,tam RTG a doktor řekl,že s největší pravděpodobností to jsou natažené vazy.Velice se mi v mysli ulevilo.Ovšem po 3 dnech na kontrole u ortopeda mi řekl,že na vyšetření je příliš brzy,nedá se ještě konstatovat diagnóza.Prý jsou to ale s největší pravděpodob.menisky a půjdu na artroskopii.Koleno moc bolí a píchá v něm na vnitřní straně i zespoda v ohybu,mohu chodit pouze o berlích.Strašně se bojím artroskopie,když zde v poradně čtu stížnosti pacientů na neustálé a velice dlouhé pooperační bolesti a komplikace.Jsem velký aktivní sportovec,nedokáži si život bez sportu představit (tenis, lyže, kolo, badminton).Bojím se však,že po operaci budu mít neustálé problémy s kolenem a se sportovním životem se mohu navždy rozloučit.Děkuji za upřímnou odpověď.Lenka.

Odpověď odborníka:

Před artroskopií je třeba provést vyšetření kolena magnetickou rezonancí, která diagnozu upřesní. Samotná aertroskopie ve srovnání s otevřením kolenního kloubu je operace velmi šetrná s nevelkými bolestmi, které se navíc dají tlumit. Pokud by se jednalo o meniskus je možno provést buďto sešití nebo jeho částečné odstranění. Následuje pooperační rehabilitace. Omezení sportovní činnosti až podle nálezu a provedeného výkonu. Sport by se v příznivém výsledku nemusel omezovat vůbec.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: