Úraz nártu

Dobrý den, při fotbale se mi stal úraz nártu. Hned po zranění jsem byl na RTG a lékař vyloučil zlomeninu a doporučil chůzi s berlemi s ortézou bez došlapu. Noha byla mírně oteklá, ale jinak nebolela.Po týdnu jsem byl na kontrole u ortopeda a ten doporučil mírnou zátěž s berlemi. Po 5 dnech zátěže s berlemi jsem začal chůzi bez berlí. Noha bolela při dopínaní a během týdne jsem pocítil jen mírné zlepšení.(Po celou dobu rehabilitace). Chci se zeptat jestli je to normální průběh takového typu zranění děkuji.

Odpověď odborníka:

Patrně se jednalo o těžší poranění v oblasti nohy, neupřesňujete kloub, kde mohlo dojít k natržení nebo i přetržení vazu, těžšímu poranění kloubu. Dnes jsou hodně módní ortézy, ale ty nemohou nahradit řádnou imobilisaci sádrou. Někdy tato imobilisace může trvat 4 až 6 týdnů. To se málokomu líbí, ale pokud zklidnění není dostatečně dlouhé, potom vše končí otokem místa, bolestmi a poruchou funkce, Rehabilitace dělá co může , ale potřebu imobilisace sádrou nenahradí. Stav se sice upraví, ale stav trvá dlouho. Chce to opětnou kontrolu, přesné vyšetření, vyšetřit místo novým rtg snímkem nebo dalšími snímkovacími technikami, případně ultrazvukem a dle stavu eventálně i sádrovým chodícím obvazem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: