Uraz nartu

dobrý den chtěla jsem se zeptat včera jsem spadla ze schodu a nejak jsem si asi prislapla nart.Nárt otekl chodit můžu ale boli to kdyz pohybuji prsty tak také .Po úraze mi začala brnět noha od prstů až ke kotníku.Chci se zeptat jestli je nutne jit na urazovku nebo je to jen naražené?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko. Pravděpoodbně jste si oblast nártu pouze pohmoždila. Nicméně bez rentgenového snímku není možné posoudit, zda náhodou nedošlo i k nějaké zlomenině. Doporučil bych nárt ledovat, polohovat (nohy výše), klidový režim a pokud potíže nebudou pomalu během týdne odeznívat, úrazovku navštivte. Naopak v případě zhoršování obtíž, krevního výronu, otoku, výrazné bolestivost či nemožnosti na končetinu došlápnout, neváhejte, a jděte tam rovnou. Pěkný den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
Články: Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
O spojitosti mezi hlubokou...
Meningitida
Články: Meningitida
Meningitida je zánět...
Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Články: Pět věcí signalizujících infekci v ráně
Tuto otázku si klade mnoho...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x