Úraz nehtu

Dobrý den. Před pár dny jsem si přiskřípl palec na ruce. Otekl, "zfialověl", ale větší problém bych viděl v tom, že se mi, myslím, poškodila část nehtového lůžka. Prozatím si nehet mažu antibakteriální mastí a dávám na něj pozor. Chtěl bych se zeptat, zda nehtové lůžko samo doroste nebo jestli mam situaci nějak řešit. Pro názornost přikládám fotografii. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle fotky došlo hlavně k poškození kůže v oblasti lůžka. Antibakteriální mast není chybou, spíš bych ale prst dezinfikovala Jodisolem nebo Betadinem. Nehet může sám dorůst. Pokud se Vám nebude pod nehtem hromadit hnis, pokud se bude rána hojit, pokud zkrátka nebudete mít větší obtíže než nyní, zahojení bez lékařské pomoci je možné.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: