Úraz páteře

V roce 2011 jsem si při fotbale poranil páteř měl jsem naštíplé 3 obratle, 1 obratel v bederní části a 2 v hrudní části, po týdnu v nemocnici mi přišli udělat odlitek na korzet který jsem na sobě nosil rok.Každí měsíc jsem jezdil na kontroly do FN Motol kam mně převážely sanitkou, jelikož jediné co jsem mohl dělat bylo ležet na poslední kontrole mi řekly že do 15 let mi páteř sroste nádherně rovně a nebudu s tím mít v životě problémi.Další úraz se mi stal v roce 2013 a ten se mi stal na trampolíně, kde jsem špatně dopadl na bok.Když jsem přišel domu otec okamžitě volal záchranou službu, po převezení do FN Motol mi udělali nějaká vyšetření a poté zjistili že mám otok míchy.Po týdnu ležení v nemocnici mně propustili. 12.9.2016 jsem si udělal otřes mozku a rozbil si lebku, po převezení do Thomayerova nemocnice jediné vyšetření které mi bylo udělano byl rentgen hlavy, i když jsme nahlásili že jsem měl v minulosti poraněnou páteř, když pro mně 12.9 přijela záchraná služba tak mi bylo řečeno že do benešovské nemocnice mně nepřevezou že tam nemají CéTéčko a že mně musejí vest do krče kde právě zmiňované CéTéčko mají jak už jsem řekl jediné co mi bylo uděláno za vyšetření bylo právě vyšetření hlavy kdy potvrdili že mám rozbitou lebku a asi 1 CM rozestup což mi řekli že to do 1 až 2 měsíců sroste. Takže žádný rentgen krční páteře ani žádné CéTéčko hlavy. Asi po týdnu po kontrole jsem si všiml že obratel th2 nějak není na svém místě tak jsem jel do FN Motol s podezřením na poranění páteře když mně poslali po dlouhé době na RTG tak mi sestra řekla abych se co nejvíce napřímil a udělala asi dva snímky, doktor se na to podíval a řekl že je vše v pořádku a že tam nic nenašel tak do správy napsal že mám napřímenou páteř dal mi límec a řekl že za týden se mám ukázat. .Tak jsem přišel po týdnu na kontrolu a přišel jsem do ordinace kdy mi paní doktorka sundala límec řekla ať zahýbu trochu hlavou a kontrolovala mi svalstvo okolo páteře, řekla že je vše v pořádku a že můžu jít domu.Ale stále si všímám že když sedím když ležím a teď po týdnu nošení límce dokonce i při chůzi mám pokaždé obratel th2 na jiném místě jednou nalevo jednou napravo a pořád si nevím rady co s tím příští rok mi bude 15 let a doktor říkal že do té doby by to mělo bít v pořádku.

Odpověď odborníka:

Jestli si nejste jistý dosavadními nálezy a postupy a již jste byl léčený ve FN Motol, zkuste kontaktovat přímo tamní Kliniku spondylochirurgie, kde Vám jistě dobře poradí, jak postupovat dále.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: