Uraz patere

Dobry den, chci se prosim Vas zeptat. Priteli se stal uraz - spadl ze strechy. Dopadl na hrud, pri padu si pred sebe zkrizil ruce. Odnesla to zlomena ruka, potlucena leva plice a poranena pater. Pritel pri padu necitil nohy, po operaci se mu cit do nohou vratil. Lekari rekli, ze utrpel flekčně-distrakční poraneni. Nyni je lecen v Kladrubech mesic a pomalu hybe prstama u nohou, da uz i pomalu kolena k sobe, ma zaskuby svalu, mravenci a boli ho nohy,,jinak dela opravdu pokroky.Jeho fyzioterapeut je z toho prekvapen. Na Spinalce cevkoval, nyni uz pomalu cura sam. Primarka nevyloucila, ze chodit nebude, rekla, ze kdyz se to priteli podari, tak za pul roku muze z Kladrub odejit po svych. Dozvedela jsem se i, ze flekcne-distrakcni poraneni nemusi souviset s poranenim michy. Pak mi i doktori rekli, ze pritel muze mit jen otok a ten kdyz opadne, tak se obnovi cit a pohyb. Prosim Vas, kdyz pritel nohy citi a pomalu rozhybava nohy, vratilo se curani, je tam opet nadeje, ze bude zase chodit?? Diky za odpoved. Jsem z toho zoufala.

Odpověď odborníka:

Zlepšování stavu je jistě znamením velmi příznivým při každé nemoci nebo úrazu. Pro odpověď je třeba znát, ale daleko více než jste napsala ve svém dotazu. Výše, tedy místo poranění páteře, nález na rtg, nález na magnetické rezonanci, neurologický nález. To všechno vaši lékaři vědí. Pokud se nejedná o zlomeninu s posunem mohlo k posunu dojít jen mžikově a částečně a tím mohlo dojít i k částečnému poškození míchy, zhmoždění, ale opravdu mohlo dojít i k otřesu míchy bez jejího anatomického poškození. Takový stav se upravuje většinou do 6 týdnů. K hodnocení poškození nebo i jiných změn je na místě opravdu třeba znát mnohem více a uvádět předpověď po internetu by bylo velmi nezodpovědné. V Kladrubech tyto stavy velmi detailně znají a dovedou léčit na světové úrovni a nepochybně vám odpoví na všechny otázky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Trápí vás úporné průjmy? Zkroťte je pomocí účinné diety!
Články: Trápí vás úporné průjmy? Zkroťte je pomocí účinné diety!
Mezi nejčastější komplikace...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: