Úraz páteře, zlomenina nosa - adrenalinový zážitek

Dobrý den, na větrný tunel (adrenalinový zážitek) nesmí lidé, kteří mají potíže se zády, chtěla bych se však zeptat, jestli se to týka těch, kteří měli např. úraz páteře již před několika lety- v tomto případě mě zajímá u zlomeniny páteře (jednoho obratle v bederní páteři) - cca 4-5 let zpět, nebo spíše u lidí, kteří mají např. výhřezy plotének, atd. Ještě bych se chtěla zeptat, když přítel měl zlomeninu nosu, kdy mu nejsou doporučovány větší změny tlaku - spíše potápění, skok padákem, myslíte, že zde jsou změny tlaku tak výrazné, že by mohly způsobit problém? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud je po úrazu zhojení páteře bez problémů, což je asi Váš případ, myslím, že zážitku nic nebrání. Stav po zlomenině nosu, pokud jím může dýchat, určitě větrnému tunelu nebrání.

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: