Úraz po plastice lca

Dobrý den pane doktore Mám 10 dní po plastice lca BTB štěpem , ale včera se mi nestastnou náhodou když jsem vycházel schody tak se mi podvezla berle a reflexivne jsem rychle pokrčil nohu a od te doby zvedám nohu mnohem lépe.. už ji skoro celou propnu a ohnu do 90 stupňů.. myslíte že je to tim že mi praskl náhradní vaz? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nedomnívám se. Dosud jste cvičil jistě velmi omezeně. V podstatě jste provedl násilný pasivní pohyb, který hybnost vždy zvětší. Rozhodující je kontrola u vašeho ortopeda zda opravdu nedošlo k poškození provedené plastiky vazu, obvykle se často nestává, ale vyloučit nelze. Ale i dosud byste měl omezovat rozsah hybnosti kolena do 4 týdnů po artroskopické operaci a to tak že nepřesáhnete ohnutí 90 st., a nebudete zatím aplikovat plné natažení, vhodné cvičit maximálně minus 25 st. do plného natažení, extenze , kolena. Doporučí váš rehabilitační lékař a fyzioterapeut.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dna
Články: Dna
Dna, podagra, pakostnice...
Protonové centrum: Moderní pracoviště v srdci Evropy
Články: Protonové centrum: Moderní pracoviště v srdci Evropy
Protonové centrum v Praze...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x