Úraz po plastice lca

Dobrý den pane doktore Mám 10 dní po plastice lca BTB štěpem , ale včera se mi nestastnou náhodou když jsem vycházel schody tak se mi podvezla berle a reflexivne jsem rychle pokrčil nohu a od te doby zvedám nohu mnohem lépe.. už ji skoro celou propnu a ohnu do 90 stupňů.. myslíte že je to tim že mi praskl náhradní vaz ? Setkal jste se už s něčím podobným? A jaka je procentuální šanceže se pretrhl? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano, to co se stalo vám se stává, dojde k pasivnímu pohybu, který hybnost uvolní, tím že uvolňuje velmi jemné srůsty a tím se rozsah hybnosti zlepší. Každý takový stav, ale vyžaduje ortopedickou kontrolu , zda opravdu nedošlo k porušení celistvosti plastikovaného vazu., Většinou nová struktura náraz vydrží. Obraťte se pro jistotu na svého ortopeda, dále spolupracujte s doporučeními rehabilitačního lékaře a fyzioterapeuta.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: