Úraz ramene se po letech ozval znovu

Dobrý den, před čtyřmi lety se mi při běhu na lyžích stal při pádu úraz - zaseknutá hůlka v ledovém sněhu nepokračovala se mnou v pohybu z kopce dolů, a protože jsem měla ruku pevně v jejím třmínku, škubla mi s ramenem. Vůbec si v ten moment nevybavuji, co se přesně stalo. Do nemocnice na chirurgii jsem se dostala až po dvou dnech. Udělali mi snímek RTG, dali mi ortézu a diagnostikovali to jako natažení vazů. Vzhledem k tomu, že to není moje dominantní ruka a že ji skoro vůbec nezatěžuji, se mi jevilo dlouhé roky všechno v pořádku. Až před pár dny jsem byla po dlouhé době plavat (rozhodně delší než 4 roky) a vrátila se mi přesně ta samá bolest, jakou jsem měla, když se mi onen úraz stal. Mažu to Fastumgelem, ale zatím se to neuklidnilo. Co mám dělat dál? Děkuji za odpověď. Iva

Odpověď odborníka:

Je velmi pravděpodobné, že se jedná o starý, znovu se jevící, poškození rotátorové manžety ramenního kloubu, kde je poranění měkkých tkání, které nejsou na prostém rtg snímku vidět. Je třeba ortopedické vyšetření, vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Pokud by bylo poškození , přerušení oné manžety větší, je na na místě i artroskopické ošetření s následnou pohybovou léčbou na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x