Úraz v aquaparku

Dobrý den Zajímá mně váš názor, v příloze je rentgenový snímek, je to již dva měsíce od operace, podstupují rehabilitaci, prozatím rukou hybu poměrně dobře ale hybnost je značně omezena. Prozatim ruku zvednu do urovni očí.Jak dlouho obecně může trvat zahojeni, a doporučujete šrouby v ruce ponechat nebo odstranit po zahojení. Je snímek po dvou měsících v pořádku, přijde mi, že kost není vůbec srostnutá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, důležitý údaj, který nezmiňujete je Váš věk. Ve stáří se svalek vytváří pomaleji a i rehabilitace bude pomalejší. Nicméně máte pravdu, že na RTG, pokud je po 2 měsících, bych očekával zřetelnější známky hojení. Kovy se ponechávají v těle opět dle věku, u starých pacientů se většinou nemusí odstraňovat, u ostatních obecně zhruba po roce, někdy i později, záleží na rychlosti hojení.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: