Urážlivost

Dobrý den, nevím jistě jestli se obracím na správný obor, ale chtela bych se zeptat, mam spatnou vlastnost Urážlivost, dokážu se urazit kvůli sebemenší maličkosti, kvůli teto vlastnosti jsem ztratila přítele, rodinu i přátele i praci. Chtela bych stim neco udelat, potřebuji se teto vlastnosti zbavit nebo se o to alespon pokusit. Následky toho o co vse přijdu jsou ze jsem pak precitlivela, mam špatne svědomí, nespim, nedokážu sníst spousto a rychle hubnu. Potřebovala bych proto prosim poradit, co stim mam delat, a jestli na to jsou nějaké prasky nebo tak.. Koukala jsem na internet, a našla jsem (viz.foto) některé zkratky prášku které na jsou vyrobeny, bohuzel tomu nerozumim, a nevim co ja jak účinné. (Řádek: Hádavost a Urážlivost) Předem moc moc dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dominiko. Mrzí mě, že jste ztratila přítele, přátele, rodinu i práci. Současně nepíšete nic o kontextu této ztráty, jen to, že to bylo kvůli "maličkostem", a že je Vám míň jak 20 let. Také býváte přecitlivělá, míváte výčitky svědomí, někdy Vám nechutná jíst, až do bodu, kdy hubnete. Napadá mě, že dospívání může být velmi náročné období, kdy hledáme sami sebe, svoje místo mezi kamarády, dospělými, v partnerských vztazích... Jsme zranitelní, učíme se zacházet s novými, často kolísavými pocity, a může se stát, že si nerozumíme s rodiči a kamarádi nám neumějí dostatečně pomoct. Od toho se můžou odvíjet různé další problémy, jako třeba i urážlivost - té totiž často předchází to, že nás někdo nebo něco zraní (a pak se urazíme). Co s tím? Pilulky které zmiňujete, nejsou opravdové léky, a na urážlivost nijak zvlášť nezabírají. To nejlepší, co Vám můžu přes internet doporučit, je, abyste se svými problémy nezůstávala sama a nebála se zajít za odborníkem osobně. Možná víte, že u placeného psychologa většinou čekáte jen pár dní, a u toho, co dělá na pojišťovnu (klinického), zase nemusíte platit, ale možná bude mít termín za delší dobu. Každopádně si podobnou návštěvu "zasloužíte", nic Vám tam nehrozí, naopak Vám může pomoct, abyste netrpěla, když nemusíte. Věřím, že postupnými kroky, sdílením svých problémů v bezpečném prostředí se rozhodně pohnete kupředu. Ať se Vám daří!

Vladimír Marček, Ph.D.
Vladimír Marček, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické služby, Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: