Ureaplasma

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na ureaplasma urealyticum, kdy mi byly po prvním testu kultivovány silně pozitivní, v dalším testu již slabě pozitivní. Lékařka mě proto nepřeléčila. Stále mě dál neustále bolí v podbřišku a mám pálivý pocit při močení. Mají ureaplasma urealyticum nějaké další příznaky? Jakým způsobem se dají vyléčit? Je nutné vždy brát jenom tetracyklin, na který jsem alergická? Je možné, aby se z infikované ženy přenesly na muže pouze orálním sexem nebo vždy pohlavním stykem? Ještě bych se ráda zeptala, zda je možné, aby přeléčené chlamydie byly znovu pozitivní. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

1) Vaše obtíže mohou být způsobeny pokračující ureaplasmovou infekcí, ale i jinými vyvolavateli. Doporučuji při vyšetření a léčbě spolupráci urologa a gynekologa, ev. venerologa (který může provést nejpřesnější vyšetření na chlamydie a další mikroorganismy.) 2) Dají se nasadit i jiná antibiotika. 3) Je možný přenos z genitálu ženy na sliznici hltanu muže, ale ne do jeho pohlavního ústrojí. 4) Chlamydiová infekce bývá někdy obtížně léčitelná, vrátit se může. Opět doporučuji vyšetření u specialisty - venerologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: