Ureaplasma

Psal jsem sem již mnoho dotazů, ale opět mam další. Už mám přibližně tři až čtyři měsíce Ureaplasmu, usadila se mi v pravém varleti ; je zvětšené, nebololí, ale někdy čas od času je citlivější a cítím jakoby v dobu zvýšené citlivosti varlete i pobolívání v břiše, jedná se zřejmě o chámovod, ale o to nejde tak jako o to, že jsem s tím byl na urologii, byl mi proveden výtěr, nemoc potvrzena, nasazeny antibiotika DoxyHexal, první týden 1-0-1 ; druhý a třetí týden 0-0-1. Nyní je to 19 den od doby nasazení antibiotik, a včera večer jsem se zvedl z postele a cítil jsem opět takové pobolívání v břiše a citlivost ve varleti, zřejmě opět chámovod, po pohmatání mě to nebolí, ani zmačknutí, ale když varle ohmatávám tak je zřejmé, že je to opravdu nejspíše chámovod, jelikož to pocituji zvýšenou bolest jen na tom jednom místě, na pohmat. Uběhlo tedy 19 dní a varle se nezmenšuje, a pocituji stále tyto problémy, jinak nemám pálení moči, svědění, jediné co jsem měl z příznaků bylo na penisu zarudlé kolečko, prostě okolo močové trubice. Dneska jsem volal na urologii s tím, že si myslím že na mě ty antibiotika nepůsojí, a jsou vůči mě rezisentní, sestřička se mě otázala jak jsem na to přišel, tak řikám že mam semtam stále bolesti a že se nic nezměnilo, a ona odpověděla, že zmenšení trvá klidně i tři měsíce, ale tady jde o to, že stále dle mého názoru bakterie tam jsou, jelikož to poznám, pocituji to tak.. A dále pravděpodobně ještě k tomu mám Polakisurie, jelikož jsem měl asi dvakrát na trenkách bílé fleky, a netušil jsem co to je.. a zjistil jsem že by to mohlo být toto.. Ale píšu hlavně o radu, co mám dělat, zda-li si myslíte že by antibiotika měli zabrat, sice je nemám dobrané(2 dny zbývají), ale já mám neustále v domnění, že antibiotika by po 14 dnech zapůsobit měla.. Já bych nerad čekal tři měsíce, potom bych měl tuto chorobu už skoro rok, co když pak budu neplodný, či nastanou další komplikace.. Nevím zda-li mam navštívit urologii, nebo ne. Děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Vážený Tomáši,
ureaplasma může způsobit spíše zánět nadvarlete a ne varlete. Polakisurie je odborný výraz pro časté močení a ne pro výtok. Nechci se Vás dotknout, ale přítomnost bakterie určitě pociťovat nemůžete a nedokážete.
Záněty nadvarlat se hojí dlouho, mohou to být i měsíce a ve výjimečných případech potíže mohou trvat i celoživotně. Doporučuji těsné spoďáry, mazat Ibalginem a moc na to nemyslete, pokud nebudete mít opravdu výrazné potíže.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: