Ureaplasma, chlamydie

Dobrý den. Vezmu to od začátku. asi 4 dny od rizikového pohlavního styku se mi na žaludu objevila nebolestivá vyrážka, společně s bolestivým zduřením uzlin v oblasti třísel. Dva dny na to jsem zašel na venerologii, kde mi odebraly moč- z níž byla zjištěna ureaplazma (chlamydie a kapavka negativní). Ta byla přeléčena (10 dní doxyhexal). Kontrolní výsledky již byly negativní. Nicméně, od té doby mě stále trápí únava, mírně zvýšená teplota, mírná bolest v krku, zarudlé oči, bolesti spodní části břicha a mírný bezbarvý výtok. Rád bych se zeptal, zdali je například možné, že v prvním testu (6 dní po možné nákaze) mohla být přehlédnuta kapavka či chlamydie, nebo je spíše pravděpodobné, že tyto příznaky z velké části může mít na svědomí ureaplazma, která nemusela být řádně doléčena. Již jsem objednán k urologickému vyšetření, nicméně bych rád znal i Váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Při prvním testování ( pokud byly provedeny správné testy) by se na kapavku i chlamydie jistě přišlo. Vaše obtíže mohou být vyvolané i dysmikrobií po antibiotické léčbě. Zkuste probiotika - laktobacily, a ev. požádejte o zopakování výtěrů.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: