Ureaplasma, hpv, leukocyty v moči

Dobrý den pane doktore, z jara roku 2014 jsem byla na vyšetření moči, kde jsem měla četné leukocyty, brala jsem ATB Nitrofurantoin, který jsem nedobrala z důsledku nevolnosti, poté jsem brala Clotrimoxazol a mast Clotrimazol. Po dobrání byly leukocyty v moči stále: Moč sediment: Leukocyty četné (60/ul), Moč chemicky: Leukocyty 2. Poté mi byla po stěru na podzim 2014 zjištěna Ureaplasma - nasazen Zanocin na tři týdny a po dobrání byl stěr na mykoplazmata negativní. Partnerovi nebyla ureaplasma zjištěna vůbec, i přesto Zanocin také užíval. Později se však na testovacích papírcích objevily opět bílkoviny v moči. V prosinci 2014 provedena cytologie s nálezem HPV viru. Je mi 21 let, proto se to dále neřešilo. Nyní užívám dva měsíce přípravek Indonal a mohu jen čekat na další provedení cytologie. Partnera mám stálého, styk VÝHRADNĚ s ochranou. U partnera HPV neprokázán. Není mi tedy jasné, kde jsem k této infekci mohla přijít a zda nemohla být vyvolána i předchozími záněty. Leukocyty v moči mám stále a už nevím, co je může způsobovat a zda se tedy vůbec HPV vir sám zaléčí. Jsem očkovaná od 15 let vakcínou Silgard. Krevní obraz v normě, biochemie také. Už nevím, co jiného vyšetřit. Myslíte, že je tu možnost, že je v těle jiná infekce, která může za přítomnost leukocytů v moči? A jak vůbec leukocyty v moči souvisí s virem HPV na děložním čípku? Mockrát děkuji za odpověď na moje otázky a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, HPV infekce děložného čípku s přítomností leukocytů v moči vůbec nesouvisí. Podle kontrolního stěru na cytologii se uvidí, jak závažná infekce je, vzhledem k tomu, že jste očkovaná Silgardem, se dá předpokládat, že se žádné závažné změny neobjeví. Leukocyty v moči nevypovídají o nějakém problému, zvlášť, pokud vzorek není z vycévkované moči. Pokud nemáte žádné močové obtíže, není důvod obávat se nějaké infekce.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: