Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, před 14 dny mi zjistili z výsledků stěru pozitivní ureaplasmu. Mám 4 krabičky Doxybene, které jsem ještě nezačala brát. Ale v příbalovém letáku jsem se dočetla, že by se nemělo vystatovat slunci. Jedeme na dovolenou. Tak se Vás chci zeptat, zda můžu léčbu odložit a začít až přijedeme z dovolené? Bylo by to cca měsíc a půl po výsledcích. Nebo je nutné zahájit léčbu hned? A je nutné po léčbě ještě jednou vzít stěry, aby se zjistilo, že léčba byla úspěšná? Protože můj gynekolog mi řekl, že když nebudu mít potíže, tak už tam nemusím. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych zahájit léčbu ihned, může dojít k rozvoji chronického zánětu s dalšími komplikacemi. Kontrolní stěry skutečně zapotřebí nejsou.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x