Ureaplasma urealyticum

Pred nekolika mesici jsem mel nechraneny pohlavni styk se slecnou, o ktere jsem se nedavno dozvedel, ze se leci na zanety spojene s Ureaplasma urealyticum. Nechal jsem se otestovat na venerologii a ve sterech mi tuto bakterii nasli taky. Po pocatecni panice ("paneboze, rychle se musim bakterie zbavit") me zarazila informace, ze tuto bakterii ma ve svem tele vetsina populacea, aniz by o tom vedeli. Chtel bych se proto zeptat na toto: 1.) Je duvod lecit Ureaplasma urealyticum, pokud nemam zadne problemy, zadne zanety? 2.) Zpusobuje Ureaplasma urealyticum sama zanety mocoveho mechyre, prip. i jine zanety, nebo jsou k tomu potreba jeste jine bakterie? 3.) Lze vyloucit, aby se Ureaplasma urealyticum prenesla i behem pohlavniho styku s kondomem? Dekuji predem za odpoved. RC

Odpověď odborníka:

Je sice rozšířená v populaci, ale v tom smyslu, že mají lidé protilátky (infekci už prodělali). Pokud je zjištěna infekce aktivní, tak se má vyléčit - protilátky potom přetrvávají. Kondom by měl přenosu zamezit

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x