Ureaplasma urealyticum, mykoplasma, streptokok beta

Dobrý den, pane doktore, po opakovaných zánětech moč.cest mi byla zjištěna ureaplasma, mykoplasma a streptokok beta v pochvě, streptokok beta ze stěrů z uretry. Moje gynekoložka mi předepsala Klacid 500, pan doktor urolog mi po sdělených výsledcích z gynekologie předepsal Ofloxin 200, 3krat 10 tablet(vzhledem ke zjištěné citlivosti). Moje problémy začaly před 2 měsíci, od té doby jsem brala Nitrofurantoin, Azythromycin a naposledy Augmentin. Ve výsledcích z laboratoře je ureaplasma rezistentní na erythromycin a clyndamycin a citliva mj. na ofloxacinum, streptokok je rezistentní na tetracyclin. Chtěla jsem se zeptat, zda jde vymyslet ATB, abych nebrala znovu dvoje po sobě na urea a streptokoka, popř. která z navržených variant je lepší? Po tom, co mi byla předepsaná ATB bez předchozích testů na bakterie a také po různých zklamáních z léčebných praktik už bych nerada něco jen zkoušela, proto prosím o radu. Chtěla jsem se také zeptat, pokud je rezistence na erythromycin, je také rezistence na clarithromycin, který je v Klacidu? Není 200 mg Ofloxin na urea slabý(názor jiného urologa). Dále bych se ráda zeptala, jestli souhlasíte s názorem, že ureaplasma a mykoplasma by se neměla léčit, pokud nezpůsobuje žádné problémy? Mockrát Vám děkuji za radu!!! Barbora

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, jednoznačně se shoduji s názorem, že pouhá přítomnost patogenů není důvodem k jejich léčbě. Pokud byl, a to opakovaně, přeléčen urologický problém a obtíže vymizely, není žádný důvod léčit pouhou přítomnost ba´kterií v pochvě.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: