Ureaplasma urealytikum

Mám docela závažný problém. Již od října 2013 mě trápí opakované vag.mykozy,které jsem měla neustále přeléčené vag.čípky a mastičkami(neúspěšně),ale nakonec mě i přítelovi před 14dny zjistili ureaplasma urealytikum a nasadili mě i partnerovi ATB Doxybene na 9dní + zevně pro partnera canestena a mě Jenamazol. Bohužel při vyšetření mě také zjistily polycystické vaječníky. Jsme s přítelem už 7let a chtěli by jsme miminko. Myslíte že i po tom všem by se nám to mohlo po léčbě podařit? Mám opravdu velký strach že nám to nepůjde.

Odpověď odborníka:

Pavlíno,
vaginální infekce obvykle nemá zásadní vliv na schopnost otěhotnění. Polycystické vaječníky by mohly znamenat potíže při otěhotnění, ale obvykle se tento problém daří vyřešit technikami umělého oplození. Pokud s přítelem uvažujete nad možnou graviditou, pak Vám doporučuji vyšetření v centru asistované reprodukce. Tato vyšetření by kromě vyšetření hormonálního profilu, reprodukční imunologie včetně buněčné imunity a genetického vyšetření, měla obsahovat i vyšetření partnera (základní spermiogram + další funkční testy spermií, genetika).

Máte-li zájem, mohu vám nabídnout nezávaznou a bezplatnou konzultaci v Sanatoriu Helios. V rámci jedné návštěvy lze také provést všechna vyšetření. Stačí se jen objednat na tel. 549 523 258.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: