Ureaplazma urealyticum

Zdravim vsechny,mam pritele uz 2 a pul roku a loni v srpnu mi nasli ureaplazma urealyticum, ale nevim kdy sem se mohla nakazit,prz oba sme jineho partnera nemeli!!Ale zacneme od zacatku.Pred rokem jsem zacala mit skoro co mesic bud zanet mocoveho mechyre nebo kvasinkove onemocneni!Na mechyr sem brala biseptol a kvasinky polygynax, a tak to slo furt dokola,v srpnu me udelal kultivaci a nasel ureaplazma urealyticum,s pritelem sme dostali doxybene a v listopadu byl nalez negativni!V lednu zase zanet mocoveho mechyre a v unoru zase ureaplazma urealyticum!Zase mame doxybene, ale necapu kde se to bere!!Chci se zeptat zda je mozne,ze ureaplazma urealyticum mam uz od expritele(nebo to mel pritel od svoji byvale) a muze se to projevit po tak dlouhe dobe??A jestli je mozne,ze se nemoc pri oslabeni organismu zase vrati!??Doktor mi totiz tvrdi,ze mi pritel musel zahnout a to se vazne neposloucha hezky!!!:(Diky moc za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petro! Ureaplazma urealytikum je mikrob, který je přítomen až u 80% sexuálně aktivních žen. Pouze u 15-20% z nich způsoboje potíže ve formě zánětu močové trubice a vleklých vaginálních výtoků. Předpokládá se, že záleží především na imunitním systému ženy, jak se s touto infekcí dovede vypořádat. Je tedy možné, že k prvotní infekci u vás došlo už před delší dobou a první potíže jste začala mít až před půl rokem (např. vlivem oslabení, stresu). Z pouhé přítomnosti infekce touto bakterií nelze usuzovat na nevěru vašeho partnera. Je možné, že při léčbě antibiotiky u vás nebo u vašeho přítele došlo pouze k potlačení infekce, která se nyní mohla opět projevit. Doxybene je správnou volbou, je ho třeba užívat 10 dní, léčit se musí i váš přítel.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
souhlas | Od: Lila | 21.9.2010 09:29
Doktoři, který neotevřeli dvacet let knížku a tvrdí něco, co Ti může zničit vztah je přece hrozný. Vůbec si neuvědomují závažnost situace. Je to hrozný. A když mu reknes, ze jsi se docetl, tak ti rekne, ze jste si nekde neco precetla. A kdyz mu reknes, ze jsi i volala na jinou gynekologii, a tam ti rekli, ze je to mozne, ze se to samovolne vrati, tak ti rekne, tak bezte tam. a taky ze tam pujdu. je to hrozne smutny. vadi mi to. takovy reakce doktoru.
reagovat
dr Rehakova | Od: miskaa | 9.3.2013 15:06
Chcem sa spytat kde pani Rehakova studovala medicinu zobrala by som jej licenciu 10 dni liecit ureaplazmu je uplny nezmysel gynekolog co studoval medicinu a vie o co ide lieci ureaplazmu 5 tyzdnov sustavnou antibiotickou liecbou pri ktorej sa nesmie podrazdit tkanivo pohlavnych organov takze ziaden sex a aj po 5 tyzdnoch liecby je len 60 percentna pravdepodobnost vyliecenia vsetky uteraky vyvarit spodne pradlo najlepsie vymenit vsetko za nove pocas liecby uzivat laktobacily a po liecbe este silne pripravky na imunitu je to bakteria ktorej sa tak lahko nezbavite 10 dni sa liecit nema ziadny zmysel bakteria prechadza stadiami treba podchytit aj spiace stadium preto 5 tyzdnov
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: