Ureoplasma 2

Vážená paní doktorko, děkuji za Vaši odpověď a dovolím si ještě jeden dotaz. Moje lékařka mi udělala ohledně nálezu ureoplazmy i stěry z pochvy. NAšla mi celkem 3 pozitivní nálezy, jedno je ureolazma, dvě další mi ani nejmenovala, dala mi lék Ofloxin. Beru již týden a něco a pocit pálení po vymočení a občas bolest v moč. měchýři cítím stále, není to nic hrozného, ale je možné, že toto způsobuje ureoplazma? Projevuje se i tak? Doktorka se zmínila, že neví, zda antibiotika na všechno zaberou, že udělá po dobrání kontrolní vyšetření a případně ještě znovu přeléčí jinými antibiotiky. Myslíte, že bych navštívit urologii nebo ještě vydržet? Děkuji, Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko. Někdy se stane, že při léčbě antibiotiky tzv. přeroste jiný kmen baktérií, který ja na právě užívané antibiotikum rezistentní, a i když se správně vyléčí infekce ureaplazmatem, rozběhne se infekce jiným kmenem baktérie. Doporučuji doužívat antibiotika a s několika denní pouzou provést kontrolní vyšetření tak, jak Vám to navrhuje Vaše paní doktorka.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: