Ureoplasma a těhotenství

Dobrý den,zjistili u mě ureaplasma a nasadili mi ATB klacid a rovnou partnerovi,kde jemu ale nedělali vyš.Po léčbě jsem šla zase jen já na kultivaci a bylo vše ok. Teď po 4 měsících mi opět zjistili ureaplasma a i mykoplasmata a partnerovi jen ureaplasma. Jsem ve 12tt a nasadili nám léčbu atb. Mě Fromilid a partnerovi Doxyhexal.Prosím jak se znova to mohlo objevit?Nejsem mu nevěrná. Příčinu neznám.Příklad když budu vědět že mi to způsobuje sladké pití, nebudu jej pít.

Odpověď odborníka:

Léčba ureaplasmat je nutná protože u těhotných pacientek hrozí přenos infekce z matky na dítě, je možné že buď infekce nebylo dostatečně léčena nebo došlo k reinfekci. Co se týče mykoplasmat běžně se vyskytuje v genitální flóře 20% mužů a 40% žen, ale jen u některých dochází ke komplikacím. Po dostatečně dlouhé době podávání antibiotik by měla být infekce zlikvidována. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: