Ureoplasma nákaza

Mám pozitivní test na ureoplazmata. Subjektivně nyní cítím "pouze" určitý diskomfort při sexu, jinak bez obtíží. Bylo mi zjištěno z testu na gynekologii. Současně jsem byla na vyšetření na urologii, kde nezjistili nic. Na gynekologii mi bylo předepsáno Doxybene na 15 dní. Zatím jsem ho nezačala brát, protože mi předtím byl "naslepo" nasazen Ofloxin a nechci hned další ATB a také ještě čekám na výsledek přítelova testu. Nicméně příteli na venerologii řekli, že pro léčbu ureoplazmat jsou vhodné ATB s účinnými složkami Acithromycin nebo Deoxymykoin. Doxybene však ani jednu z těchto látek neobsahuje. Myslíte si, že je Doxybene pro léčbu vhodné? Nerada bych brala zbytečně něco, co na to není určené. Moc děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Hanko,
Doxybene i Deoxymykoin jsou totožné léky, které obsahují účinnou látku doxycyklin, oba jsou účinné v léčbě ureoplasmat.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: