Ureoplasma urealyticum

Zdravím Vás, celý kolektiv lékařů, a chci Vám popřát hodně trpělivosti a energie při zodpovídání dotazů a zároveň poděkovat za zřízení těchto velmi užitečných webových stránek.. Nicméně přidám také svůj dotaz. Témeř 15 let trpím na opakované záněty močových cest, většinou tak 4 krát ročně. Před 2 lety jsem vyhledala urologa a trvala na podrobnějším vyšetření kvůli plánovanému těhotenství a výsledkem byl nález Ureoplasma urealyticum. Po přeléčení klarithromycinem mé potíže na 2 roky zmizely, ovšem nedávno se v plné síle opět vrátily. Zajímá mě tedy, zda se mám opět nechat přeléčit klarithromycinem, protože má obvyklá chemoterapeutika (norfloxacin, ofloxacin) recidivám nezabraňují nebo se mám pokusit o jinou prevenci než je dodržování pitného režimu apod., například vyzkoušet přípravek Wobenzym, nějaká imunomodulancia či další prostředky k posílení imunity. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud před dvěma roky klarithromycin zabral, není důvod ho znovu nevyzkoušet. S imunomodulancii je to těžké, mohou pomoci zabránit recidivám, ale bakterie z močového traktu vypudit nedokáží. Doporučuji nejprve antibiotika a po přeléčení akutní infekce zkusit přípravky k posílení imunity nebo brusinkové preparáty.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: