Ureoplazma urelyticum

U partnerky byla zjištěna bakterie ureoplazma urelyticum. Na léčbu jí byl předepsán Doxyhexal 100mg. Jaká je pravděpodobnost přenosu na mne. Případně, je nutné mé vyšetření či přeléčení na tuto bakterii?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lumíre. Riziko přenosu ureaplazmatické infekce na Vás je velice vysoké, pokuď provozujete nechráněný styk. (I při použití kondómu tu jisté riziko je, ale mnohem menší.) Praxe je taková, že pokuď se zdiagnostikuje ureaplazma u jednoho partnera, je třeba dovyšetřit a přeléčit i druhého partnera (někteří lékaři rovnou vypisují recept na antibiotiká i pro partnera/partnerku ). Po dobu léčby se doporučuje sexuální abstinence, protože ureaplazma je životaschopné i v první dny léčby. Nebo lze provozovat chráněný styk (ale znovu je tu jistý stupeň rizika ).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: