Urifos v těhotenství

Dobrý den, jsem v 10. týdnu těhotenství. Léčím se na urologii se zánětem močového měchýře, v moči mi byla nalezena E. coli, v dubnu jsem měla zánět ledvin a od té doby mám pořád mírné potíže. Po zjištění citlivosti na fosfomycin mi dnes urolog předepsal lék Urifos (jeden sáček rozpustný ve vodě). Na můj dotaz, zda můžu lék užít v těhotenství však působil dosti nejistě, vysvětlil mi, že lék je relativně nový a studie u těhotných žen nejsou k dispozici... Prosím tedy o Váš názor, zda mohu ohrozit plod užitím tohoto léku. Děkuji.

Odpověď odborníka:

PODLE VÝROBCE Během těhotenství je lépe se užívání přípravku URIFOS vyhnout. Váš lékař rozhodne, zda máte léčivý přípravek URIFOS užívat. Raději bych tedy tento preparát vynechal

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: