Urogenitální papilokarcinom

Manžel - 57 roků, neužívá žádné léky - je po odstranění uroteliálního papilokarcinomu močovými cestami v celkové narkóze. Zákrok proveden 16.05.2007. Následoval odběr spodiny 05.07.2007 s negativním výsledkem opět v celkové narkóze. Po třech měsících provedena revize močového měchýře. Výsledek byl v pořádku.Při prvním zákroku rovněž proveden neúspěšný pokus o rozdrcení kamenů v močovém měchýři, při druhém zákroku byl kámen rozdrcen. Po prvním zákroku se objevily potíže s nekontrolovaným uvolňováním močí během spánku a potřeba častějšího močení přes den. Dle ošetřujícího lékaře by tyto problémy měly odeznít. Tyto však stále trvají a neustoupily ani v obdobích mezi jednotlivými zákroky. Prosím o Váš názor, zda je možné očekávat zlepšení nebo může být tento stav již trvalý, nebo by bylo dobré tento problém konzultovat ještě s jiným lékařem. Za Vaši odpověď předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možná by stálo za to zvážit, zda uvedené obtíže souvisejí přímo s provedenými zákroky či nikoliv. Na tom také závisí, zda lze nebo nelze očekávat zlepšení. Konzultace s jiným lékařem každopádně není chybou - "víc hlav víc ví". Kromě urologa je velmi vhodné konzultovat CELKOVÝ stav manžela s ošetřujícím praktickým lékařem - má trochu jiný pohled než urolog, což může být přínosné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: