Urolithiasa

dobrý den,jsem muž a v červenci mi zavedli ureterální stent ,ústí při stentu konkrement 5 mm. Podstoupil jsem koncem září výkon rázovou vlnou a urolog mi sdělil.že se kamen nepodařilo rozbít,beru léky Finpros a Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 Prolong piji dostatečně a dopoledne se mi stává,že mám velký a častý tlak na močení,ale nemočím odpoledne a v noci problém zmizí. Prosím o radu jaké jsou alternativy odstranění kamenu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vzhledem k tomu, že neznám detaily Vašeho případu a aktuální polohu konkrementu, domluvte se na dalším postupu se svým urologem. Pokud nebude úspěšná terapie rázovou vlnou, bude zřejmě nutné kámen odstranit endoskopicky. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: