Urologické problémy

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Už dlouho mám gynekologické obtíže, ale nyní je dotaz spíše urologický. Gynek. obtíže (výtok žlutavý bez hrudek, občas svědící nepříjemný sex, večer tlak v tříslech, nepříjemný pocit v moč. trubici) cca 5 let. Gynekolog nic nezjistil, až na to, že mi vždy řekne, že tam mám leukocyty (ve zprávě mám leukocyty++). Výtěry z čípku na chlam. byly negativní. Před půl rokem mého přítele (24let, dlouhodobý vztah 6 let) začaly bolet varlata zpráva lékaře viz. příloha. Jen bych chtěla upozornit, že když dával moč na testy (na chlam. a tak dále. Doktor říkal, že udělá raději na vše.) tak před tím nebylo dodrženo 3 hodiny bez močení, protože nás o tom nikdo neinformoval! Dále dával ještě sperma. Raději jsem na urologii zašla také, aby udělali testy i mně. Cévkovali mi moč a dělali výtěr z moč. trubice doktor znovu řekl, že testy budou na vše (po výtěru mě z moč. trubice tekla krev ještě po týdnu, měla jsem pocit, vždy když jsem zatlačila při močení jako kdyby mi znovu napraskla. Krev byla o objemu 2-3 kapek sestra mě řekla že to je normální, ať tam nechodím ( frekvence močení zvýšila). Také jsem si všimla, že nejdřív mi sestra udělala výtěr štětičkou tu si položila na stolek. Udělala druhý výtěr, něčím jiným také odložila na stolek, až po tom to vracela do sterilních zkumavek. Ve výsledcích mi ve výtěrech nic nevyšlo pouze v moči chlam. Byl nám nasazen Azitromicin 1g týdně celkem 6g současně doxyhexal 200mg na 21 dní, přítel místo doxy dostal ciplox 500mg za den. Dále jsme brali Wobenzym 5tablet x 3. Dodržujeme zákaz sexu. Každý máme svůj ručník. Žádný alkohol ani drogy neužíváme. Občas mu udělám orgasmus rukou, ale ruce si po tom umyji. Nyní jsme antb. dobrali přítele bolesti nepřešly a mě se z nepříjemného pocitu v moč. trubici vyvinulo pálení (stálé, celý den, ale při močení to nikdy nepálilo, a citlivý moč měchýř občas v něm jakoby píchalo a močila jsem mnohem častěji i v noci tak 8-10 za 24 hodin) začalo to asi 3 týden braní antb. a stále se to stupňovalo po dobrání se to začalo trochu zlepšovat, ale stále je to horší než před léčbou. Po močení je to horší. U Doktora jsem byla 3x protože se to zhoršovalo. V moči mi řekl že mám nález a že je to divné, když mám antb. Říkal, že tam mám bílé krvinky (poprvé mi dal clotrimazol – nepomohlo, poté Macmiror na polykání, také žádná změna). Urologa jsme požádaly o testy PCR, ale říkal, že stačí 3 týdny po léčbě. Já jsem se dočetla z různých zdrojů 4-6 týdnů (např. z postgraduální práce dermatovenerologa) jinak můžou být prý falešně pozitivní. Měly bychom požádat o testy na vše znovu? A z moči i z výtěru a spermatu? Jestli to nemůže být něčím jiným? Hlavně když byly odběry takové zvláštní? Co můžeme ještě udělat? Kam se obrátit? Nemůžeme takhle žít. Oba máme nyní zkoušky (jsme studenti), které těžko zvládáme, sport, sex či jakékoliv odreagování je nemožné. Mě po antb. namodralo bělmo viz. příloha (dříve takovou barvu nemělo, když se maluji vidím ho každý den z blízka) když dlouho stojím bolí mě kolena kvůli tomu nemůžu chodit na brigádu (pracuji v baru a stojím 6-8 hodin) Oba nás stále pálí oči. přítel je má takové nažloutlé a hodně červené. Celkově jsem velmi unavená. Spím 8-10 hodin a stejně celý den zívám a když můžu, spím i odpoledne. Je někde opravdu specializované pracoviště s odborníky? Kde nám nebudou dělat výtěry sestry nebo je možnost požádat doktora, zda by je nemohl udělat a kde se se k nám budou chovat vstřícně a citlivě? Když přijdu s bolestí a sestra mě pomalu odpálkuje, že se mám objednat nebo musím X hodin čekat mi nepřijde lidské. Ráda bych tedy požádala, zda by Vás něco nenapadlo nebo alespoň kam bychom se mohli obrátit. Ještě bych ráda věděla, jakou tedy diagnózu má přítel? Já jsem pochopila, že můj problém bude nejspíše bakteriální uretritida, která před léčbou byla asymptomatická a nyní se už projevuje prosím když tak mě opravte. A také by mě zajímalo, zda je v ČR nějaký doktor, který používá k léčbě chlam. wheldonův protokol? K mému překvapení mi můj gynekolog před 2 lety (když jsem ho požádala o testy na chlam. protože jsem si našla, že moje problémy tomu odpovídají) řekl, že dnes se to hrozně přeceňuje, stejně je má každý a jak tu čtu není to ojedinělé, což mě vážně rozrušuje, když já mam takové hrozné problémy. Nehledě na to, že jsem nebyla včas léčená a nyní je léčba takhle komplikovaná. Také mam pocit že mojí asi po 3 týdny opravdu dost velkou bolest při braní antb. ( řezaní v moč trubici celodenní)nebral nikdo moc vážně a vůbec nevím proč. To opravdu budu muset zkolabovat, aby to někdo bral jako urgentní? Kdyby ta bolest přetrvávala jestě délé opravdu nevím jak by to dopadlo. Předem děkuji za snahu 

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše obtíže jsou jistě na podrobnější vyšetření, Léčba chlamydií je úspěšná jen tehdy, léči-li se oba partneři současně za pohl. abstionence a poté je nutné vyčkat kontr. vyš, zda jsou již oba negativní. nejpřesnější je PCR test, pokud se obáváte obtíží spojených s výtěry, lze stanovit ze vzorku moče. Ideálně 4-6 týdnů po dobrání ATB. Azithromycin nemá vždy dobrý úspěch léčby, ideální je deoxymykoin či chinolony jako třeba zmiňovaný Ciplox. Pokud bude kontrola chlamy negativní doporučuji ještě urol. vyšetření včetně cystoskopie. Královehradecký kraj bohužel neznám a nemohu Vám doporučit konkrétního lékaře. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x