Urologicke problemy, slabost, mdloby

Dobrý den. Doufam, ze muj problem nevyzni jako problem hypochondra, ale neni mi proste dobre a potreboval bych nejakou rozumnou radu. Abych tak nejak kratce popsal svuj problem. Prvni priznaky sem pocitil priblizne pred 3mi mesici. Po nocni smene v praci jsem nachladl a zasekl si sval v zadech. Svalu jsem nevenoval z pocatku vetsi pozornost. Cekal jsem, ze to povoli jako vzdy a navic jsem mel plnou hlavu urologickych potizi,ktere nastaly. Ty spocivaly v tom, ze po vymoceni jsem akutne znovu citil potrebu. Nedalo se to vydrzet. Matka mi samozrejme z pocatku nasadila domaci lecbu a jelikoz sama miva obcas problemy, tak mela doma zbyle leky. Dala mi nitroflurantoin. Ten ucinkoval, ale nevim jestli dobre. Kazdopadne ty prasky uz nechci videt, protoze je to vazne sila. Motal jsem se po nem a byl jsem rad, ze jsem nezvracel. To je ale pry casta reakce na tento lek. Nicmene s pretrvavajicimi problemy jsem sel na pohotovost a tam me odeslali rovnou na urologii. Malatny pocit a mrakoty jsem pripisoval lekum a i mozne mensi dehydrataci. Na urologii mi vzali vzorky moci, vysetrili prostatu a kvuli podezreni na kameny mi pani doktorka predepsala prasky no-spa. Bakteriologicke vysetreni nic neukazalo, zadny kamen nevysel. Byl sem poslan na sono. V poradku. Pak radiologie IVU a take v poradku. Pricemz uz urologicky problem byl relativne v poradku, tak jsem se necitil uplne v poradku. Od te doby to byli vzdy treba tri dny, kdy mi bylo dobre a pak den kdy se mi udelalo spatne. Zasel jsem ke sve obvodacce na celkove vysetreni a popsal vsechno znovu a pripomnel jsem i stale zasekly sval (cca uz druhym mesicem). Dostal jsem prasky na uvolneni svalu a vzali mi krev, kde testovali borelie i na cukr a vse v poradku. Jen mirne nizsi bilirubin. Tak jsem rezignoval a uz jsem to neresil. Ale tohle pondeli jsem pri ceste do prace omdlel v metru. Nebylo preplnene a ani vydychany vzduch. Sice jsem byl bez snidane, ale tri dny jsem jen lenosil, dlouze spal a tak dale. Proto se mi zda divne, ze si ustelu po ranu v metru. Znovu jsem navstivil obvodni lekarku a ta nevedela co by to mohlo byt. Vsechy aspekty o kterych ted pisu jsme mluvili a nakonec me poslala na neurologii. Tam mi po neskutecne dlouhem cekani rekli, ze neurologicky se jevim v poradku. A ackoli se jim to zda zbytecne, tak me objednali na eeg. Uz nevim na koho se obratit. Mozna vazne jsem hypochondr s nizkym tlakem, ale necitim se tak jak bych se ve svem veku asi citil mel:-). Predem dekuji, jestli nekdo zareaguje. :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale. Rozhodně si nemyslím, že jste hypochondr- podle mého soudu jste prodělal pyelonefritidu (bolesti v bedrech, časté nutkání na močení, pálení při močení, krev v moči, celková slabost pro to svědčí). Užívaným nitrofurantoinem jste zřejmě vyhubil baktérie v moči, ale zřejmě léčba nebyla dostatečná, aby přeléčila zánět v ledvině. Žádejte svou praktickou lékařku, aby Vás odeslala k nefrologovi, kde podstoupíte důkladné vyšetření- včetně 24hodinového a 3hodinového sběru moči - pokuď zánět v ledvinách přetrvává, ve sběrech moči se to pozná a bude nutná delší antibiotická léčba. Neléčený zánět ledvin může vést k chronickým potížím, proto návštěvu nefrologa neodkládejte.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: