Urologické vyšetření

Dobrý večer,v moči mám 8 ery/je to moc neno to nic neznamená?/Mám se podrobit rtgledvin s kontrastní látkou-není to nebezpečné, podepisovala jsem informace, že mohu dostat šok a může nastat srmt.Je to tak vážné nebo se nemocnice jistí ? Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 8 ery samo o sobě není moc, ale záleží, jaké máte další obtíže a příznaky. Pokud by se vyskytly v rámci akutní močové infekce, pak by to teoreticky nebylo moc závažné, protože by s vyléčením infekce ery vymizely z moči (zpravidla). Pokud však máte erytrocyty v moči a je to způsobeno jinou příčinou než akutní močovou infekcí, je ledviny nutné blíže vyšetřit (ery se do moče nemají co dostávat, pokud tam jsou, může probíhat chronický zánět ledvin, může býtr porušena filtrační schopnost ledvin, může být přítomen i nádor...anebo také ne). Vyšetření ledvin s kontrastem patří meži běžná vyšetření, anafylaktický šok (celková prudká alergická reakce na kontrastní látku) se smrtí nastává naprosto výjimečně, tj.nemocnice Vás o tom musí informovat "kdyby něco", ale pravděpodobnost, že to nastane, je minimální a navíc se hlídá, zda nemáte sklon k anafylaxi (zdravotníci se na to budou ptát - jestli jste už takovou reakci neprodělal, jak silný jste alergik apod.), a podle toho se vyšetření "pojistí" případným podáním protialergických léků.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: