Urologický problém

Dobrý deň. Asi pred 3 rokmi som z kúpaliska chytil kvasinky. Navštívil som Dermatológa. Ten mi zobral ster zo žaluďa a dal medzi tým nejakú masť. Po týždni prišli výsledky a Dermatológ mi dal krém Micetal. Začal som si to natierať. Samozrejme krém zabral a kvasinky zmizli. Pokiaľ som pracoval na SR bolo všetko ako v poriadku. Kvasinky sa vrátili asi tak raz za ½ roka a asi iba na cca 2 – 3 dni keď som si to natieral krémom. Asi pred rokom a pol som išiel pracovať do Rakúska kde som začal robiť ako opatrovateľ. Ale asi po 5 dňoch som dostal kvasinky ako z kúpaliska že som to mal na celom žaludi a aj na predkožke. Nemal som krém Micetal zo sebou tak som si kúpil v lekárni v Rakúsku. Pracujem ako opatrovateľ cca rok a pol. Pravda je tá že odvtedy sa mi kvasinky stále vracajú. Problém je ten že sa mi začalo do toho pribaľovať aj zvýšené čúranie. Ide o to že keď som vždy mal kvasinky tak som to natieral pretože som nechcel aby sa mi rozšírili po celom penise. To čuranie bolo stále horšie a horšie. Navštívil som Urológa. Ten mi dal nejaké lieky na Hyperaktívny močový mechúr z ktorého som začal mávať kŕče v močovom mechúry. Vysadil som lieky. Od vtedy to bolo vcelku v poriadku. Bol som spokojný. Potom som opäť dostal kvasinky. A keďže boli dosť silné tak som opäť používal krém Micetal. Jedná sa o to že keď som dobral tento krém naposledy tak čúranie sa mi natoľko zhoršilo že som odišiel z WC a asi za nasledujúcich 5 minút som opäť musel ísť na wc čúrať asi 3krát aj keď išlo len pár kvapiek, ktoré som vládal vytlačiť z močového mechúra. Toto bolo aj doma. Domov som vydržal a prežil som to. Tam som opäť navštívil Urológa kde mi spravil kameru do močového mechúra a čakám na urodinamické vyšetrenie. Našťastie do toho mi začala alergia tak som začal brať Zodak a Zenaro. Čo som mal doma. Toto čúranie prestalo. Až natoľko že som chodil na wc ako normálny človek. Keď som chodil čúravať tak som chodil s pocitom že mi prichádzalo teplo do penisu a mal som pocit ako mi ide moč cez močovú rúrku pomali a unikne mi moč. Ale realita to nebola. A to zakaždým. Intenzita čúrania je asi 6 – 10 za hodinu. A to pri mojom držaní zvieračov pretzože ten pocit že moč vijde von bol neustály. Bol som aj u svojho dermatológa a ten sa so mnou nechcel ani baviť o tejto veci že to nieje možné. Že krém micetal toto nemôže spôsobiť. Ale ja mám podozrenie že je to práve tak že mne krém micetal spôsobil čuranie. Pretože ako náhle ja dnes prestanem brať lieky na alergiu tak sa mi opäť vráti aj čúranie. Aj keď zmenším dávky liekov na alergiu tak sa mi opäť vracia zvýšené čúranie. Prosím Vás viete mi poradiť čo by za tým mohlo byť? Môže za tým všetkým byť krém micetal pre veľmi častom používaní. Keď som si natieral tento krém na žaluď tak aj vtedy som utekal na wc aj niekoľkokrát ako to čo som opisoval. Keď som prestal brať krém všetko sa dalo do normálu ale naposledy už nie. Jedná sa o to že si myslím že keďže je na penise cca 4000 nervových zakončení tak mi buď tento krém Micetal niečo pozmenil alebo som na neho precitlivelí alebo alergický. Neviete mi poradiť ako by sa dali zmierniť účinky tohto problému? Aby sa to opäť dalo do normálu? Dnes beriem proti kvasinkám Candystop a riešim očistu organizmu. Ďakujem za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Z dotazu vyplývá, že urologem již vyšetřovaný jste. Pokud dopadlo endoskopické vyšetření dolních močových cest v pořádku, je nutné vyčkat výsledků urodynamiky, která ukáže, jestli s jedná o hyperaktivní detrusor a Váš urolog zvolí dle výsledků adekvátní léčbu. Co se týče opakovaných mykotických infekcí žaludu, určitě doporučuji vyšetřit hladinu cukru v krvi k vyloučení cukrovky. Nemyslím si, že by za Vaše obtíže byl odpovědný lokální krém, nicméně toto musíte prodiskutovat s dermatologem, který jej předepsal. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: