Urologie-onkologie

Dobrý den, muj muž se v r.2006 podrobil op.totalni prostatektomii pro dg.C61 s boipsii T1c NOMO dnes po 5letech se mu PSA zvyšuje na 0,24.Na scinti skeletu je patolosteoblasticka aktivita v obratlu L5 a častečna T8aT9.Prosim co znamena tento nalez,zda je možne počitat s nadorovym bujenim.Předem dekuji za odpověd.Veri

Odpověď odborníka:

Nález na scintigrafii skeletu je bohužel podezřelý ze souvislosti s rakovinou prostaty, protože nádory prostaty často tvoří metastázy do kostí. Nález je ale potřeba dovyšetřit, protože u kostních metastáz se obvykle vyskytuje vyšší PSA než má manžel. Nedá se proto zatím podle Vašeho dotazu a dostupných informací, které máte, udělat konkrétní závěr.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: