Urologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 7575 výsledků]

Genitální bradavice

| Dotaz od: Marek

Už delší dobu mám na penisu takové pupínky rád bych věděl jestli jde o nějakou pohlavní nemoc nebo o sobě vlastně jde

Jenom z fotografie těžko říct, ale mohlo by se jednat o genitální bradavice, původcem je virus HPV, doporučila by jsem dermatovenerologické vyšetření k potvrzení diagnózy. Jedná...

 

Bílá kulička na penisu

| Dotaz od: Martin

Zdravim prosim vas udelala se mi bila kulicka na horni casti penisu je bolestiva a po sexu nekde pod kulickou to zaclo silene krvacet

Pokud silně krvácíte a máte bolesti, navštivte co nejdříve urologa. Na Váš dotaz bude odpovídat ještě specialista, očekávejte ještě jednu odpověď. S pozdravem BB.

Chtel bych se zeptat na problem na predkozce. Na pred kozce se mi udelal slabi belavi prouzek, ktery je neco jako prstynek. Obcas se mi na predkozce udelaji male prasklinky...

Dle popisu by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci sliznice penisu a předkožky, doporučila by jsem sexuální abstinenci, 2 x denně po řádném omytí Canesten či Imazol krém, pokud...

Opakované infekce močových cest

| Dotaz od: Veronika

Před 5 dní se mi začlo chtít víc na záchod a měla jsem pořád pocit curani. Začla jsem pít urologicky caj, jíst tabletky s brusinkama a zahřívat se. Po zahřívání to vždy bylo...

Pokud máte tyto příznaky, vypadá to na infekci močových cest, je nutné ji přeléčit antibiotiky. Bohužel, někteří lidé mají k infekcím močových cest větší dispozice, infekce se...

Zarudnutí penisu

| Dotaz od: Petr

Chtěl bych se zeptat mám zarudlý žalud a vnitřní stěnu předkožky. Mám tam i malé pupínky A čím dál tím víc to začíná svědit nechci s tím chodit k doktorovi tak se chci zeptat...

Podle popisu příznaků by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci. Doporučuji omýt čistou vodou (bez mýdel a sprchových gelů), osušit a namazat např. Canestenem (krém, volně...

Pálení při močení

| Dotaz od: Lucie

Mám dotaz ohledně pálení při močení.. Předtím jsem často trpěla na záněty močových cest.. poslední zánět močového měchýře proběhl v září- krev v moči a bílkovina.. Jenže první...

Uretrální syndrom je označení pro ne zcela jasně vysvětlenou situaci, kdy osoba trpí příznaky typickými pro močovou infekci, aniž by tato infekce byla lékařsky potvrzena...

Časté močení

| Dotaz od: Daja

Prosím pěkně o radu. Je mi 44 let.v dubnu 2016 jsem po hyster.LAVh.Dlouhodobě mám krev v moci na 1x. Dne 1.11. Jsem byla na urol.vys.zaver:diskrétně naznačeno renkulizace...

Dajo. nejdříve je nutné vyloučit infekci a to jak vyšetřením močového sedimentu, tak kultivačně. Vhodné je i vyšetřit přítomnost kvasinek a chlamydiovou infekci. Pokud bude...

Minulý rok jsem měla cca 6 krát zánět močového měchýře (skoro pokaždé krev v moči) a dvakrát zánět ledvin. V létě to ustálo a okolo Vánoc se mi to zase začalo opakovat. Už dva...

Lucie, záněty močových cest se bohužel rády opakují. Mimo to, co už děláte, je vhodné přijímat zvýšené množství tekutin, posilovat imunitu a nezapomínejte se vždy vymočit po...

Manzel ma asi mesic a pul vyrazku na prirozeni,mazal myfungarem a ichtoxylem a jen mirne zlepšeni,svědi to...co ješte zkusit nebo už nsvštivit lekaře ?

Mohlo by se jednat o kvasinkové onemocnění. Myfungar je krém i na kvasinky- mazal se manžel 2x denně po dobu alespoň 2 týdnů? Pokud ano a léčba nezabrala, navštivte kožního...

Mam problem vcera me bolela pochva a trosku me palilo po vycurani a dnes mam takovve divne tlaky v podbrisku tehotna byt nemohu prave prochzim menopaouzou 3 mesice bez menstruace

Jitko, může se jednat jak o močovou infekci, tak o infekci v pochvě, vaginitidu, zároveň může jít o kombinaci obou, doporučuji dostatečný pitný režim, z volně prodejných léků...

Žalud je občas suchý

| Dotaz od: Ivan

Píši Vám podruhé z druhým problémem, který jsem Vám v té první zprávě zapomněl říct. Nevím proč, ale mám z nějakého důvodu bolest kůže. Na obrázku můžete vidět, že to tam mám...

Nejdřív k problému, předkožka i sliznice penisu se mně zdají dle přiložené fotografie v pořádku, pokud ale máte bolest při přetažení předkožky a sliznice se olupuje, mohlo by se...

Erektilní dysfunkce

| Dotaz od: Marek

Zdravím lékaře, případné čtenáře a všechny další zúčastněné. Můj dotaz se týká erektilní dysfunkce. Uvítal bych odpověď odborníka který skutečně ví o čem mluví, tedy ne někoho...

Váš dotaz bude předán specialistovi v oboru urologie. Léky na erektilní dysfunkci jsou ověřené řadou klinických studií. Vyčkejte odpovědi konzultační ambulance. S...

Červené skvrny na penisu

| Dotaz od: Daniel

Trápí mě moje situace v oblasti intimnosti. S přítelkyní jsme spolu více jak rok, a po intimní stránce nám to klapalo. Měli jsme sex několikrát denně a bylo to krásně sehrané...

Nejspíše se bude jednat o kvasinkovou infekci, doporučila by jsem nadále sexuální abstinenci, lokální hygiena čistou vodou, nepoužívat mýdlo, kupte si Canesten či Imazol krém a...

Výrůstek na varleti

| Dotaz od: Marek

Včera jsem si nahmatal na levém varleti takový jakoby výrustek, je malinký a lehce pohyblivý ( něco jako tuková bulka). Vůbec to nebolí.

Marku, doporučuji Vám zajít na urologii, z Vašeho popisu nejsem úplně moudrá. Pokud je útvar v kůži, nebude to nic vážného, ale pokud opravdu na varleti, měl by být dovyšetřen...

Zhluk žil pod levým varletem

| Dotaz od: Karel

Mám dotaz ohledně levého varlete.Mám už delší dobu(tak cca 5 let možná dýl) takový jakoby zhluk žil pod levým varletem a ta "žíla" či jak se to správně nazývá co k němu vede je...

Žilní kresba kůže šourku mně připadá zcela normálně, je typické, že může být přítomný stranový rozdíl v cévním zásobení, pokud Vás obtěžuje ten tah, který popisujete, je možné...

Mám občas nepříjemné píchání v penisu, žalud je takový víc fialový a někdy hodně zarudlý, občas cítím i bolesti v podbřichu.

Váš dotaz bude zodpovězen lékařem, specialistou v naší konzultační ambulanci, vyčkejte na jeho odpověď, s pozdravem, Dr. Horáková Veronika

Vyšetření psa

| Dotaz od: Miroslav

Chtěl bych se zeptat jestli je zpoplatněn odběr a vy šetření krve na PSA při zvětšení prostaty a jestliže ano tak jakou částkou? Děkuji za odpověď.

Miroslave, pokud je odběr PSA vyšetření indikované lékařem, hradí ho pojišťovna. Pokud ale lékař vyšetření nepovažuje za nutné, případně chcete kontrolu v kratším intervalu, než...

Bolest levého varlete

| Dotaz od: Ondřej

Přibližně před 5 dny v pátek, mě začlo v práci při sezení tlačit, pobolívat levé varle. Měl jsem na sobě těsné rifle. Dva večery zpět (6. a 7. den zpátky) jsem při usínání cítil...

Vaše obtíže jsou specifické pro urologa. Váš dotaz přeposílám k odpovědi urologovi. Vyčkejte jeho odpověď. S pozdravem MUDr. Gabriela Rybářová

Chlamydie

| Dotaz od: Martina

Chtěla bych se zeptat na chlamydie. Já i přítel máme problémy. On 1991: Tlak a tahaní ve varlatech. Zvětšené nebolestivé uzliny v tříslech. Bolest v pravém podbřišku...

Martino, Váš dotaz je hodně komplikovaný a jako praktická lékařka nemám s diagnostikou a léčbou chlamydiových uroinfekcí dostatek zkušeností, proto Váš dotaz předávám...

Chtel bych se zeptat.Mam provedenou částečně vysokou obřízku.Ale nevyhovuje mito,protože ve spodní části,po síti.Me to bolí .Rad bych úplnou vysokou obřízku.Zakrok mi provedli v...

Výkon bude zdravotní pojišťovnou hrazen jenom v případě, že se jedná o zdravotní indikaci, funkční poruchu, nebo například fimóza, parafimóza, chronický zánět předkožky a...

Moč.obtíže

| Dotaz od: Tomáš

Chtěl bych se prosím Vás zeptat, už tak třetí měsíc mám problém s tím, že když jdu na na malou tak po močení když vyjdu ze záchodu tak mi unikne ještě zbytek moči, jak kdybych...

Začnu od poslední věty: na zbytnění prostaty jste mladý,ve vašem věku by co se této žlázy týká mohl připadat do úvahy zánět ,ale ten má jiné projevy.Prohlédl Vám někdo z lékařů...

Bolesti penisu při erekci

| Dotaz od: Lucie

Můj přítel má takový problém a mě to také trápí,při pohlavním styku i erekci má bolest v penisu spíše na žaludu ho bolí a trošku pod žaludem a v průběhu milování má jak kdyby...

Na Váš dotaz bude odpovídat specialista- urolog- z naší konzultační ambulance. Odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. I tak myslím, že bude vhodná návštěva urologa, k...

Krev v moči

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych vás poprosit o radu,již od srpna po třetí mám stejný problém,v noci bolení po lévým mezižebřím které změnou polohy zmizí a potom do tří dnů začnu častěji chodit na...

Lucie, myslím, že pokud jsou kultivace negativní není třeba opakovaně dávat antibiotika, naopak je důležité došetřit opakovanou krev v moči, na urologii by měli doplnit...

Mám již třetí měsíc potíže s močovým měchýřem. Jsem po léčbě ATB /4x/ mezi tím jsem stihla v prosinci operaci odběr vaječníků pro cystu a zvýšenou hladinu v krvi CA125 /40,5/ a...

Jano, pravděpodobně máte sníženou imunitu po operaci a opakovaných ATB. Máte opakovaně ATB na základě ultrazvuku, chybí mi kultivační vyšetření moče, zda opravdu je přítomna...

Penis

| Dotaz od: Ivan

Mám asi problém ohledně penisu. Je mě blbý psát něco takového, ale radši budu za blbce než za někoho z dysfunkcí penisu. Pošlu Vám fotku, jakého problému se to týká. Opravdu...

Nevadí, že píšete anonymně. Na tomto portálu by se veškerá data ohledně celého jména či narození automaticky smazala. Jako lékaři odpovídáme cíleně anonymně, nesmíme znát z...

Chtel bych se zeptat uz od dětství mam strach z toho abych si přetahoval predkozku protože kdyz jsem byl maly tak se mi zasekla a byl jsem na nějaké operaci prosim jestli byste...

Filipe, nejspíše se jednalo o operační řešení fimózy ( zúžení vstupu do předkožkového vaku). Řešením je obvykle cirkumcize ( obřízka), méně jen dorzální incize. Přeposílám váš...

Genitální opar

| Dotaz od: Jan

Chtěl jsem se zeptat, co se děje s mým penisem.. pupínky vylezli hned ráno po sexuálním styku. Močení pálilo jen jeden den, uzliny mám na pravé straně zvětšené

Nejspíše máte genitální opar, odpovídají klinické příznaky i projevy na fotografii, jedná se o pohlavně přenosnou nemoc, původce nejčastěji Herpes simplex virus typu 2. Ideálně...

[nalezeno 7575 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: