Urologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 8629 výsledků]
 

Uz jsem tu psal ohledně problému zdali jde mít pohlavní styk bez pretazene předkožky, doporucena mi byla obřizka, ale není výhodnější a lepsi si koupit mast když se bojím jít na...

Při styku se zúženou předkožkou by mohlo dojít k úplnému přetažení předkožky, která by již nešla dát zpět (což je velmi bolestivé a je potřeba co nejdříve vyhledat lékaře), popř...

Bulka uprostřed penisu

| Dotaz od: David

Mam uprostred penisu asi neco jako bulku. Vevnitr se to malinko pohybuje o velikosti cca hrasku. Vypadalo to jako uhrik a kdyz jsem to nechal byt, tak i presto se mi to holenim...

Doporučila bych navštívit lékaře (urologa či kožního). Může se jednat o absces či aterom (tuková bulka). Terapie se bude ubírat podle příčiny. Váš dotaz bude zpracovávat ještě...

Tečky na penise

| Dotaz od: Erik

Pálení uretry

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat na přirození ženy. Dírkou kterou jde moč mě svědí a trochu bolí. Chtěla bych se zaptat co by to tak mohlo bít? Děkuji

Může se jednat o počínající zánět močových cest. doporučuji začít pít 3xd urologický čaj a nebude-li do dvou dnů zlepšení, je třeba navštívit praktického lékaře nebo urologa...

Časté močení

| Dotaz od: Petra

Momentalne žijí v Londýně a nemám tu lékaře. Chtěla bych se zeptat. Chodím asi 30 x a někdy i víc přes den na malou. Hrozně mě to obtěžuje, protože nemůžu se vzdalovat od domu...

Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista ... S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Již asi měsíc mě bolí čas od času jakoby píchne uprostřed žaludu. Včera se mě však po vymočení bolest několikrát zopakovala, tak jsem si žalud prohmatal a našel jsem zhruba...

Na úvod, lékař nejspíše provedl orientační vyšetření moči testovacím papírkem, kultivace probíhá v laboratoři a to obvykle 48 hodin, přičemž se stanoví i citlivost na ATB. Pokud...

Fleky na penisu

| Dotaz od: Dan

Obracím se na Vás s prosbou o radu. Před 3 měsíci jsem se léčil na venerologii s infekcí - streptokokem. Dle paní doktorky toho "nejvyššího stupně" . Dostal jsem dvoje...

Podle příznaků může jít o kvasinkovou či jinou mykotickou infekci - tu ale máte adekvátně zaléčenou (Macmiror je navíc na mykotické i bakteriální infekce). Někdy se mohou...

Jiz jsem Vam jednou psala. Jiz nekolikatym rokem trpim zanetem mocoveho mechyre/inf.mocovych cest. Kazdy mesic se mi to pravidelne vraci a kazdy jsem dostavala antibiotika. Tri...

Lenko, to je opravdu nepříjemný problém. Nepíšete, která veškerá vyšetření na gynekologii byla provedena - napadá mě, zda jste byla i na urologii? Zda bylo vyšetřeno, jestli...

Je mi 16 a na penisu už mám určitě rok několik nevýrazných pupínků v barvě kůže, to se ale začalo měnit asi před 2 týdny a pupínky se najednou začaly šířit z míst mého ochlupení...

Cyrile, takto pouze s popisem bohužel těžko soudit, zkuste prosím položit dotaz ještě jednou s obrazovou přílohou. Máte nějaké pálení, svědění, bolesti v místě pupínků? Mohlo by...

Zarudnutí penisu

| Dotaz od: Pavel

Chtel bych se zeptat, jsem na dovolene u more a cca po trech dnech se mi udelala takova vyrazka. Lehce se mi sloupla kuzicka na nekterych mistech. Nesvedi me to, ale moc se mi...

Pavle, dle fotografie se s velkou pravděpodobností jedná o kvasinkovou infekci. Doporučila bych vám lokálně aplikovat antimykotickou mast ( např. Canesten nebo Clotrimazol krém...

Pálení při močení

| Dotaz od: Monika

Je mi 15let a poslední 3dny mně šíleně pálí v rozkroku při močení. Je to celkem bolestivé a nepříjemné. Prosím vás co mám dělat?

Slečno Moniko, je možné, že se jedná o močovou infekci nebo i o infekci pochvy. Chybí mi údaj o častém močení a další anamnéza. Doporučuji vyšetření u ošetřujícího pediatra...

Delší dobu (něco přes 3 měsíce) mě trápí podivné tahání, napětí v pravém varleti. Stává se to náhodně bez příčiny. Někdy, v porovnání z druhým, se zvětší a nateče. Je to něco...

Pane Jiří, určitě se nechte klinicky vyšetřit urologem, provede odběr moči a sonografické vyšetření varlat, kde bude jasně vidět, jestli je vše v pořádku. Určitě bych to...

Chcel by som sa opytat ze preco mam taky opuch pod zaludom? Bol som s tym 2x u obvodnej doktorky a povedala ze to nic nie je a ze si to mam mastit s framykoinom alebo canestenom...

Jane, doporučím Vám navštívit urologa, jelikož by bylo vhodné cílené vyšetření a např. ultrazvuk té dané části penisu, která otéká, takto bohužel bez bližšího vyšetření těžko...

Asi před třemi dny mě po ránu před močením objevila žlutá kapka tekutiny a mírné svědění uvnitř moč. trubice. měl jsem před týdnem nechráněný orální sex.

Z popisu Vašich potíží se jedná o zánět močové trubice. V případě přetrvávání obtíží navštivte svého lékaře (do jeho návštěvy pijte dostatek tekutin 2-3l/d) S pozdravem

Mám asi krátkou uzdičku

| Dotaz od: Jan

Chtěl se optat mám asi krátkou uzdicku nemůžu moc přetahovat predkozku přes žalud dá se s tím něco nějak udělat Honza

Mně tedy není zcela jasné, jak dlouho tento problém máte, Uvádíte věk 38 let, co znamená minimálně 20 let pohlavní zralosti a sexuální aktivity. Po tuto dobu Vás předkožka...

Výtok z penisu

| Dotaz od: Matyáš

Už delší dobu se potýkám s nepříjemným problémem. Z penisu mi vytéká nažloutlá, zapáchající hustá tekutina. Někdy bývají dny, kdy je všechno v pořádku. Také mě svědí a pálí...

Pane Matyáši, bude se jednat o močovou infekci v kombinaci s možnou infekcí/ podrážděním kůže žaludu. Nutné je urologické vyšetření s odběrem moči, případně mikrobiologické...

Bolest při močení

| Dotaz od: Dominik

Potřeboval bych od Vás pomoc o co by se mohlo jednat, protože už jsem fakt bezradný a celkem mě to užírá protože nevím co by to mohlo být. Tento problém řeším již delší dobu a...

Pane Dominiku, ještě stojí za zvážení, jestli neprovést zobrazovací endoskopické vyšetření cystoskopii, jestli je močová trubice v pořádku a sonografické vyšetření. Váš dotaz...

Je mi 17 let, ještě jsem neměl sex a mám výtok z penisu. Objevuje se většinou 2x denně a má nepříjemný zápach. Byl jsem na preventivní kontrole, kde mi brali krev a moč a...

Adame, z běžného vyšetření moči se nemusí na případnou příčinu obtíží přijít. Doporučila bych Vám vyšetření na urologii, kde mohou provést i stěr z močové trubice a lépe tak...

Fimoza

| Dotaz od: Honza

Ja jsem se chtěl jenom zeptat zdali je možné mít pohlavní styk bez pretazene předkožky a nebo zdali existuje nějaký nápad jak ji pretahnout mimo obřizku Dekuju.

Váš dotaz bude zpracovávat konzultační ambulance, lékař v oboru urologie. Zúžená předkožka je tzv. fimóza a budete muset na chirurgický zákrok, nic se nebojte, jedná se o běžný...

Pupínke na penisu

| Dotaz od: Pavel

Mam takovy problem pred 3 tydny se mi udelal pupinek na predkozce a furt se to rozleha chtel bych vedet co to je a co mam pouzivat dekuju pavel

Doporučuji navštívit lékaře- může jít o cystu, popř. zánětlivý proces...a fotografie neposkytuje detaily a nenahradí klinické vyšetření. Váš dotaz bude zpracovávat ještě naše...

Zánět varlat

| Dotaz od: Robert

Obracím se na vás s pomoci a radou. Už cca 4 měsíce se potýkám s problémem změny barvy spermatu, z bílé barvy na výrazně žlutou. (Postupně se mění na čím dal více žlutou) na...

Žilky na varlatech je tzv. varikokéla, pokud je to hodně, tak se odstraňuje chirurgickou cestou, jedná se o běžný, nenáročný zákrok. Žilky ovšem s vaším problémem nesouvisí...

Condylomata na penisu

| Dotaz od: Jan

Bol som u kozneho a povedal ze to je condilomata accuminata a virus HPV je to tak? Pod zaludom na pravej strane mam taky opuch ako ho mozem zmensit a odstranit?

Léčbu kondylomat řídí specialista v oboru kožního lékařství, nepíšete, jakou léčbu Vám lékař doporučil. K odstranění genitálních bradavic jsou používány různé metody - krémy...

Změna vzhledu spermatu

| Dotaz od: Jan

Mam dotaz.Pri ejakulaci se mi ve spermatu objevuje tato rosolovita hmota,muze to byt problem?Podotykam,ze nemam jine obtize,ziji zdrave,nekourim,nepiji a sportuji.S pozdravem Honza

Dobý den, na charakteru vzhledu spermatu se podílí spousta faktorů.... Píšete, že nemáte jiné obtíže, proto si myslím, že návštěva urologa není nutná. Váš dotaz ještě zodpoví...

Potíže přetrvávají

| Dotaz od: Lukáš

Již třetí měsíc mám problémy, které jsem začal pociťovat druhý den po pohlavním styku s jednorázovou partnerkou (údajně měla zánět vagíny). Mám velmi snížený sexuální apetit...

Pokračovala by jsem v mazání framykoinem a případně kombinovala ještě i s lékem proti kvasinkové infekci, ideálně Imazol či Canesten krém 2 x denně, omývat genitál jenom čistou...

Furolin a sluníčko

| Dotaz od: Jana

Byly mi předepsány antibiotika Furolin (dávkování po 8 hodinách), chtěla jsem se zeptat, zda mohu při užívání těchto antibiotik sportovat a zda vadí pobyt na slunci? Děkuji Jana

Jano, při užívání antibiotik byste jistě sportovat neměla. Pokud jde o sluníčko, nenašla jsem informaci, že by Nitrofurantoin, obsažený v přípravku Furolin, byl na sluneční...

Nemoci močového měchýře

| Dotaz od: Monika

Mám takový problém.Mívám už delší dobu problém v oblasti u močového měchýře.Většinou to trvá den,jednou za měsíc.Bolí mě tam dole,jako při zánětu měchýře,ale nemám problém na...

Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista ... S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Už dlouho dobu mám problémi s močením. Mám časté nutkání na malou a když jdu na wc, tak vymočím malé množství. Při tom občas pociťuji malé řezání. Nebolí mi podbříško ani...

I když moč vyšla v pořádku, přesto se může stát, že v močovém měchýři infekce je. Doporučuji jít opět za lékařem. Sama si kupte urologický čaj, hodně pijte. Na váš dotaz odpoví...

[nalezeno 8629 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: