Urologie - vyhledávání v poradně

[nalezeno 7796 výsledků]

Zarudlý penis s pupínky

| Dotaz od: Denisa

Příteli se objevila vyrážka na penisu, je to dost zarudlé a jsou na něm i pupínky. Mohla bych poprosit o radu? O co se jedná, popřípadě co na to koupit v lékárně? Děkuji předem.

Deniso, díky za dotaz. Máte i vy nějaké intimní obtíže, typu pálení, svědění, výtok? Má Váš přítel pálení, svědění, popř. v oblasti žaludu a předkožky nadměrné hromadění bělavé...

 

Tlak v hypogastriu

| Dotaz od: Barbora

Prosím Vás , cca 2-3 dny mě bolí v podbřišku a mám tam jakoby takový tlak. Dneska se to zhoršilo a bolí když se např. narovnání,stoupám si,sedám si apod. Mám pocit ,jak...

Tlak v podbřišku může být vyvolaný zánětem močového měchýře-většinou bývají přítomny i častější močení a pálení a řezání při močení.V případě,že Vaše bolesti jsou jen při změně...

Erytrocyty v moči

| Dotaz od: Tonda

Chtěl bych se zeptat byl jsem dnes u urologa po odeslani od nefrologa že krev kterou mam v moči dnes 24 unora stupen 1 a erytrocyty v močovem sedimentu 2(25 ledna erytrocyty 14...

Ve Vašem případě se jedná o mikroskopický nález 2 červených krvinek v mikroskopu. Tedy zcela zanedbatelné množství. Pokud máte uvedená vyšetřní v pořádku, tak se nejspíše jedná...

Zánět žaludu

| Dotaz od: Daniel

Z ničeho nic od útery mam zarudlou předkožku penisu. Pohlavní styk jsem naposled měl před 4 měsíci. V listopadu měl jsem zánět močové trubici. Měl jsem na to azitromycin. Pak...

Pravděpodobně zánět sliznice a kůže kolem vyústění močové trubice souvisí s probíhajícím zánětem močových cest. Zkuste přes víkend nějakou uklidňující desinfekční mast nejlépe s...

Sono ledvin

| Dotaz od: Adriana

Mam diagnozu, sono ledviny a potrebuju poradit ....Parenchym sire 17 mm, echogenita primerena, kortikomedularni rozhrani ostre.DilataceKPS a konkrementy nejsou patrny...

Vážená paní Adriano, podle uvedeného nálezu by se mohlo jednat o chronické onemocnění ledvin s hraničním snížením funkce ledvin. Pokud jste dispenzarizována v nefrologické...

Infekty močových cest

| Dotaz od: Tereza

Mam opakovane zanety mocovych cest a posledni vysetreni ukazalo "water bacteries" (ziji v Anglii. Muzete mi osvetlit, o co se jedna? Mohu mit zanet z piti vody z kohoutku ci po...

S tímto termínem jsem se nikdy nesetkala a nevím co znamená. Pokud se močové infekty často vrací, lze imunitní systém podpořit např. přípravkem Uro-Vaxom - na předpis), či...

Prosím o radu. Je rozdíl ve spolehlivosti vyšetření u mužů na ureaplasma metodou PCR mezi první ranní moč a stěr z močové trubici? Spolehlivost je stejná? Děkují

Danieli, vyšetření ureaplasma urealyticum se provádí metodou PCR, umožňující včasné zachycení přítomnosti DNA infekčních agens. Diagnostika metodou PCR se v případě infekce...

Pálení při močení

| Dotaz od: Martin

Asi 3 dny zpátky , po masturbaci mě strašně začalo pálit uvnitř penisu , pak se to zmírnilo ,ale druhy den jsem sel na záchod a při močení mě to uvnitř začalo pálit a štípat a...

Doporučoala bych navštívit praktického lékaře k odběru moči a stěru z močové trubice. S největší pravděpodobností se bude jednat o zánět močové trubice a bude potřeba jej...

Pan doktor, rada by som vas poprosila o radu resp. pomoc pri mojom probleme. Mam 39 rokov a tri porody za sebou ( 2xprirodzeny porod, 1x sekcia). Pocas svojho zivota som mavala...

Renato, vzhledem k tomu, že již jste léčena na urologii a neúspěšně, předám Váš dotaz našemu specialistovi. Vyčkoejte, prosím, na odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Pupíny na penisu

| Dotaz od: Petr

Mám už asi týden tyto pupínky na žaludu, mažu canestenem asi tři dny, stále víceméně beze změny, objevili se po nechráněném sexu

V takovém případě tedy doporučuji navštívit lékaře - urologa nebo dermatovenerologa. Nejspíše bude třeba specializované léčby. S pozdravem, MUDr.Klímová

Zdravím. Mám cca rok tento pupínek na penisu. Trpím mykózami, které léčím clotrímazolem. Dále mě trápí pálení močové trubice.

Pokud Vás momentálně trápí pálení močové trubice, doporučuji navštívit praktického lékaře, ve Vašem případě lépe urologa. Ten Vás vyšetří, odebere moč, udělá stěr z močové...

Píchání při močení

| Dotaz od: Ivana

Chcela by som sa opytat uz druhy krat mam problem s mocenim, pred dvom tyzdnami sa dostavila bolest prri moceni silne pychanie. Po styroch dnoch pitia urologickeho caju bolest...

Ivano, obraťte se na svého praktického lékaře, zřejmě máte zánět močového měchýře a bude nutná léčba antibiotiky. Můžete s sebou rovnou vzít ranní moč na vyšetření. Dodržujte i...

Při masturbaci mám orgasmus jakoby ve vlnách a po první vlně mě začne dřít předkožka a na bocích žaludu se mi objevuje taková bílá hustší tekutina. (občas se jí objeví víc než...

Ondřeji, moc nevím, co myslíte tím, že máte orgasmus ve vlnách a že Vás dře předkožka. Ta tekutina na bocích žaludu vypadá jako sperma, ale na nesprávném místě. Doporučovala...

Neplodnost po úrazu varlat

| Dotaz od: Radek

Dobri den ja sem se chtel zeptat jestli je pravda kdys nekomu kopnu balon do roskroku jestli se mu muze stat ze bude neplodny .u muzu.

Zdravím vás, ano bohužel může, naštětstí se to stává celkem vzácně, pokud je náraz hodně silný a způsobí krvácení, což je hned patrné otokem a modřinou, může dojít k vážnému...

Praskající kůže na penisu

| Dotaz od: Vladislav

Poslední měsíc mi praská kuže na penisu,předchazela nějaká viražka na žaludu.Přítelkyně nemá nic ale měla nedávno zánět močových ces může to být z toho? po sexu to hrozně pálí a...

Pokožka je zarudlá, což by svědčilo pro zánětlivé postižení. Doporučuji navštívit lékaře- mělo by proběhnout i vyšetření moči. Dále je potřeba rozhodnout o léčbě (zda...

Poruchy erekce

| Dotaz od: Pavel

Je mi 21 let.Už 4 roky beru Euthyrox 25 1/2 až 1 tabletu denně podle výsledků krevních testů. Loni v červenci jsem musel na operaci nezhoubné cysty v pravém varleti, které mi...

Pokud jsou poruch erekce od doby, co jste po operačním výkonu na pravém varleti, určitě by jsem v první řadě vyhledala urologa k základnímu vyšetření včetně ultrazvuku, poté...

Poslední týden mám bolest v pravé části zad v oblasti ledviny. Dal jsem vzorek moči a měl jsem zvýšenou hladinu bikoviny. V posledních dnech bolest se trochu zvětšila - ale nic...

Pavle, nález bílkoviny v moči rozhodně není v pořádku, zánět ledvin nemusí být provázený pálením při močení, i když bych čekala i horečky. Je sice možné, že bolest je od zad...

Bolest žaludu

| Dotaz od: Michal | z mobilní aplikace

Asi 2 mesice mne trapi caste moceni. Byl jsem nekolikrat na urologii a dostal jsem 2xAtb po Atb uleva, ale po dobrani asi po tydnu obtize zpet. Asi mesic me boli zalud ne porad...

V této fázi by jsem určitě doporučila stěry z projevů na žaludu a také výtěr z močové trubice, pokud doposud nebyl proveden, a léčbu již nyní cílenou až dle výsledku...

Dobru den chtěl bych se zeptat už dětství mám hrůzu si přetahovat sourek protože když jsem byl malý zasekl se mi a musel jsem na operaci a tak jsem si sourek nepretahoval az do...

Milane, předpokládám, že si nepřetahujete šourek, ale předkožku. Řekla bych, že pokud jste předkožku dlouho nepřetahoval, mohla se pod ní vytvořit vrstva mazu. Pokud to nijak...

Kvasinky?

| Dotaz od: Roman

Už pár měsíců mám podezření na kvasinkovou infekci podle toho co čtu tady na webu. Občas jako třeba dneska mě pálí chvílema penis,a předkožka po stáhnutí je taková zarudlá a...

Máte dvě možnosti, buď vyhledáte urologa, kožního lékaře k provedení stěrů z projevů a vyčkáte výsledku, anebo zkusíte terapeutický pokus antimykotiky, a to Canesten nebo Imazol...

Pupínky

| Dotaz od: Adam | z mobilní aplikace

Chtěl bych se zeptat asi před 2 měsíci se mému synovi objevily tyhle pupínky říká že ho nesvědí a nijak mu to nevadí je mu 14 a bál se tak přišel za námi chci se poradit co by...

Myslím, že by se nemělo jednat o nic vážného. Nález nechám na posouzení specialisty z naší konzultační poradny, vyčkejte tedy jeho odpovědi. S pozdravem BB.

Fimóza

| Dotaz od: Tomáš

Je mi 15 let a mám pravděpodobně úplnou fimózu, předkožku nelze stáhnout v žádném stavu ale jelikož o tom nechci mluvit s rodiči, jsou nějaké možnosti jak si to mohu vyřešit sám...

S rodiči o tom nemusíte mluvit. Sám můžete přijít za Vaší dětskou lékařkou, která Vám dá doporučení na urologii. Bez doporučení k odbornému vyšetření Vás na urologii zřejmě...

Loupání kůže na penisu

| Dotaz od: Fratišek

Objevilo se mi na penisu lopani kuze, jde o nebolestive odlupovani kůže od žaludu blíže k tělu. Tento jev sem začal pozorovat až dnes, předcházel tomu nechránění anální sex s...

Doporučovala bych návštěvu kožního lékaře či urologa. Může jít o kombinovanou mykotickou + bakteriální infekci. Tu je třeba léčit. Bohužel bez vyšetření a z pouhého popisu Vám...

Chtěl bych vědět váš názor. Už od mala chodím velmi často na záchod a v noci mě to budí a přes den překáží, je to opravdu velmi časté, někdy i pětkrát za hodinu ale řekl bych...

Potíže jak uvádíte trvají již několik let, zajímalo by mně, jaká vyšetření již byla provedena. Určitě by jsem provedla odběr moče CH+S, K+C, odběr kompletní biochemie včetně...

Bolest varlete

| Dotaz od: Martina

Chtela bych se zeptat na meho muze .Ma takovy problem uz delsi dobu ho boli prave varle pak jsme nahmataly v pravo v trislech malou uzlinu.A dnes se vsiml ve sprse ze na nohou...

Váš muž potřebuje urologické vyšetření, bez toho opravdu nelze určit, o co by se mohlo jednat. Ať tedy navštíví svého praktického lékaře, se kterým se poradí na dalším postupu...

Opakované močové infekce

| Dotaz od: Vlastimil

V listopadu jsem prodělal zánět močového měchýře.Byl jsem léčen antibiotiky Ciplox,pak Amoksiklav,vyšetření moče bylo v pořádku.Začátkem února jsem prochladl a komplikace se...

Vlastimile, jestli máte v pořádku moč (chemické vyšetření, sediment i kultivace), zřejmě jste se infekce skutečně zbavil. Pokud máte stále obtíže nebo pokud se problémy vrací...

Atherom

| Dotaz od: Jan

Před několika měsíci se mi na přirození objevil pupínek. Opakovaně jsem se ho pokoušel vymáčknout bohužel bez úspěchu. Pupinek je na dotyk tvrdý a nebolí. Chtěl bych se zeptat...

Myslím si,že se jedná o opouzdřený zánětlivý infiltrát kožní /atherom,granulom/.Vznikne opouzdřením původně infikovaného např. vlasového váčku po holení,který opakovaným...

Furunkl v oblasti penisu

| Dotaz od: Franta

Již 4 den mám na penise tento jakoby vřed. Boli ale je tvrdý. Rizikový sex jsem teď neměl. Naposledy v září nechráněný orální sex. Na syfilis je to dlouhá podle mě inkubační...

Pokud myslíte ulcus durum/tedy tvrdý vřed/,který je v počátečním stadiu syfilis ,tak ten má inkubační dobu od 9-90 dní.Myslím si,že se jedná o tzv. furunkl,čili absces, v...

Porucha erekce

| Dotaz od: ivo

Mám problém s erekcí již 2 roky,nevím na koho se obrátit?S manželkou jsem již 30 let . Má na to vliv chemoterapie? Tou jsem prošel v 2007.Nebo jsou na to přípravky ,které mohou...

Váš věk i chemoterapie mohou mít na kvalitu erekce vliv. K tomu existuje spousta dalších faktorů, které se dočtete kdekoliv na internetu. V zásadě jde o vlivy těžké nemoci...

[nalezeno 7796 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: