Uroproblém,snad po pohlavním styku?

Dobrý den. V březnu jsem měla zánět moč.měchýře.Brala jsem ATB. Někdy kolem té doby jsem začala sexuálně žít (1 partner; při léčbě ATB přetávka). Jenže tak nějak mě od té doby občas trápí nepohodlný pocit či nutkání na močení, i když ve skutečnosti se mi nechce. Měla jsem test na E.Coli, moč sterilní. Ale problém pořád tady, je mi to podezřelé, dnes jsem trochu hledala, mohla by to být chlamydie? Problém je, že teď jsme s partnerem v zahraničí, za 3 týdny se vrátíme na 2 dny domů a pak odjíždímě opět na 6 týdnů pryč. Existují preparáty bez předpisu? Nemáme ovšem 100%jistotu, že to chlamydie je... Partner nemá žádné problémy. Já, když velmi poctivě dodržuji pitný režim a pravidelně chodím na záchod, problémy se zmírní... Co by to mohlo být? Jak zasáhnout co nejdříve? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko. Preparáty na léčbu chlamýdií či ureaplazmat bez potvrzení infekce Vám nedoporučuji. Taky není jisté, zda vůbec nějakou infekcí trpíte. Mladé sexuálně aktivní ženy trpívají ureterálním syndromem- tj. pocity štípání, pálení při močení, i když je močový nález negativní. Doporučuje se jako prevence- dostatečný pitný režim, záhy po styku se vymočit. Taky můžete vyskoušet volně v lékarně dostupné brusinkové preparáty. Při návratu do republiky si nechte vyšetřit moč na chlamýdie a ureaplazmata- pokuď se u Vás potvrdí, je nutné přeléčit i partnera.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: