Urovaxom a těhotenství

Mám nález e-coli v pochvě (v cévkované moči žádný nález nebyl) . Dostala jsem Urovaxom, ale pokoušíme se s partnerem otěhotnět. Lékař mi nejprve řekl, že jej mám užívat 3 měsíce, a poté, co jsem mu řekla o naší snaze, řekl, že alespoň 2 měsíce. Ale neřekl mi, za jak dlouho po užití můžeme začít? Také nevím, zda stačí ty 2 měsíce na vyléčení této bakterie. Teď se chráníme, ale pro jistotu se chci zeptat. Pokud by se stalo, že bych při užívání Urovaxomu otěhotněla, ovlivní nějak plod? Neužívám jinou antikoncepci než kondom, jak víme, ani to není vždy 100%. Děkuji vám předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Co jsem našla za informace,je to podpůrná léčba močové infekce a na zvířecích modelech nebyla prokázána toxicita vzhledem k reprodukci. U člověka samozřejmě kontrolované studie nejsou. Osobně bych s těhotněním nečekala po dobrání tabletek, začala bych se snažením cca 2.měsíc užívání a určitě si nasaďte preparát s kyselinou listovou již nyní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: