Ursosan - žlučníkové kameny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je nezbytné užívat lék Ursosan u 3letého syna, který má žlučníkové kameny už od narození (byl na umělé výživě v inkubátoru). Lék užíval půl roku. Jeho stav je však neměnný trvalý. Navíc lékařka ho zve na kontroly jednou za půl roku a při užívání tohoto léku má být sledován dle příbalové informace každé 3 měsíce. Nevím tedy zda užívání tohoto léku je celkově pro jeho zdravý výhodou nebo naopak. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ursosan pomáhá rozpouštět žlučové kameny či ředit sladge ve žlučníku. Jeho užívání patří pod dohled dětského gastroenterologa. Nevím zda má či nemá váš syn klinické obtíže a zda měl v novorozeneckém věku i zakanylované pupeční cévy. Problematika je poměrně složitá. Nejlépe je poradit se s ošetřujícím gastroenterologem.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: