Urticaria vasculitida

Dobrý den, mám 14-ti letého syna a přibližně před měsícem mu byla zjištěna urticaria vasculitida. Je léčen kortikoidy - Prednisonem, dále užívá Aerius, Helicid, Beloderm, Dithiaden a KCl. Prednisonu bere 20 mg denně. Syn je 177 cm vysoký a váží 78 kg. Jak dlouho může brát kortikoidy, aniž by se projevily vedlejší účinky těchto léků? Děkuji Kyralová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na terapii kortikoidy každý pacient může reagovat jinak , takže nejde předem odhadnout jestli se vůbec nějaké vedlejší účinky vyskytnou. Váš syn již dostává léky k prevenci nežádoucích účinků /Helicid, KCl/ , dle klinického stavu se bude dávka nejspíše snižovat a čím nižší dávku pacient užívá tím i klesá riziko vedlejších účinků.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: