Ušní operace

Dobrý den, mám 11 letého syna s lehkou mentální retardací, nyní má podstoupit operaci sluchových kůstek měkkotkáňové hmoty velikosti 9 mm. Chtěla bych se zeptat jak velké je riziko poškození sluchu. Předem velice Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle toho, co píšete, se pravděpodobně jedná o operaci cholesteatomu. U tohoto onemocnění je sluch většinou již zhoršen. Pokud nejsou poškozeny sluchové kůstky cholesteatomem, sluch se po operaci a zhojení většinou zlepší. Pokud jsou sluchové zkoušky poškozeny, probíhá operace často ve dvou krocích: 1. sanace, čili odstranění patologických hmot ze středouší, včetně odstranění poškozených částí kůstek, sluch po této operaci může zůstat zhoršený, 2. rekonstrukce, čili náhrada sluchových kůstek, sluch se poté zlepší. Toto jsou obecné informace, záleží však hlavně na konkrétním nálezu u vašeho syna. Nejlépe se zeptat operatéra nebo ošetřujícího lékaře

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: