Uspávání

Dobtrý den,prosím o radu.S partnerem jsme zavedli nový režim při uspávání naší 3 měs.dcery, po koupání ji ještě hodinu nosíme a připravujem na spaní, podle odborných rad z internetu, potom ji v osm hodin ukládáme, malá pak asi 45min pláče, občas přidává na intenzitě, chodíme občas za ní a hladíme ji, moc to ale nepomáhá, když usne tak za hodinu to je třeba znova, ale pak už usne na noc.Chci se zeptat jestli jí takové dlouhé plakání nemůže do budoucna nějak ublížit, třeba ztráta pocitu bezpečí, anebo vznik nějaké poruchy.Je takový postup uspávání podle Vás správný, pakliže ano za jak dlouho se to může zlomit a malá bude ukládaná ke spaní v klidu a v radosti nás všech. Děkuji za odpověď s pozdravem Kateřina a dcera Rozálka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Kateřino! Rady stran uspávání dětí nejsou universální, každé dítě je jiné a také různí odborníci a i různé doby tíhnou k různým řešením. Před dvaceti lety se doporučoval spíše "studený odchov" s tím, že dítě lze nechat plakat. Na druhou stranu jsou ultraliberální přistupy hlavně v USA, které doporučují věnovat dítěti maximální pozornost a péči. Osobně si myslím, že cesta vede někde mezi těmito krajními přístupy. Kde přesně, záleží na Vás a Vaší rodině. Přesnější radu Vám nedám, případně se můžete obrátit na dětského psychologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: