Uteklý kotník

dobrej den, mám dotaz na otek kotníku, v 9 miesíci minulého ruku jsem dostal šlapáka pri fotbale na kotník z venkejší strany, kotník mi opuchl z vnitrní strany a citíl jsem pichavou bolest, po týdny jsem s fotbalem pokracoval i pres opuch, rtg snímek byl negativní a muj chirurg mi rekl ze mi stím uz nic nespraví, dodnes mi opuch ostal, chodit i biehat muzu beze problému ale nekdy citím pichaní do achilovky a kotníku skrátka nemám ho stoprocentní ... dekuji

Odpověď odborníka:

Úrazem zřejmě došlo k poškození některého fixačního vazu hlezna, kde zánětlivé změny spojené s hojením se projevují otokem. Postupně by přece jen nepřetěžováním mělo dojít ke zlepšení stavu. Vhodná je urřitě úlevová poloha končetiny ve zvýšené poloze kdykoliv možno. Ještě než slezete s postele by bylo na místě přiložení fiixačního elastického obvazu, pevně přiložit. nebylo by dobře aby se tyto změny hlezna tafixovaly. Jinak vhodná kontrola na ortopedii a terapie na rehabilitaci. Pohybová léčba, vířivka a elektroléčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Články: 3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Skoro každý rodič si prošel...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Články: Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Celiakie je onemocnění, při...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: