Uterus arcuatus

Dobrý den, jsem po potratu v 10 týdnu (první těhotenství). Při ultrazvuku v těhotenství mně byla zjištěna srdcovitá děloha. Před těhotenstvím na ultrazvuku srdcovitá děloha nebyla patrná, šla vidět teprve až se děloha v těhotenství roztáhla. Na žádném vyšetření jsem nebyla odeslána, protože se prý srdcovitá děloha stejně nedá operovat. Jaká je šance, že se nejedná "pouze" o srdcovitou dělohu, ale o složitější vývojovou vadu dělohu - např. dělohu s přepážkou atd.? Doporučujete preventivně raději nějaké vyšetření? Pokud by se jednalo o srdcovitou dělohu, tak jaké jsou šance na donošení zdravého dítěte? Velmi Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i se srdcovitou dělohou můžete bez problémů donosit zdravé dítě. Žádné další vyšetření nepovažuji za nutné, přepážka by byla na ultrazvuku vidět.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: