Utrogestan

Dobrý den. Ráda bych se zeptala jestli budu muset brát Utrogestan i u druhého těhotenství, když u prvního jsem ho začala brát od sedmého týdne těh. kvůli hrozícímu potratu.Může se hormonalní rovnováha sama upravit. Poprvé jsem těhotná byla před šesti lety. Nyní jsem opět těhotná, tak nevím jestli mám jít co nejdříve k lékaři. Jsem tak ve 4 tt, četla jsem ho lékaři dávají i preventivně. Ještě prosím jednu otázku, může Utrogestan udržet i plod který by sám zanikl z důvodu nějaké vady. Děkuji

Odpověď odborníka:

Nedá se předpovědět , jestli i druhé těhotenství bude komplikované. Hormonální dysbalance se sama srovnat může. Rozhodně doporučuji co nejdříve navštívit gynekologa, který dle vašeho nálezu rozhodne, zda nějaká podpůrná terapie bude na místě či nikoli. Pokud dojde k odumření plodu, tělo ho i při terapii vyloučí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: