Utrogestan av těhotenství při leidenské mutaci

Dobrý den. jsem v 6tt a kvůli špinění beru již týden hormony Utrogestan a také Ascorutin. Mám Leidenskou mutaci krve a chci se zeptat,zda mohu Utrogestan užívat?nehledě na to,že má na mě vedlejší účinky,mám velké závratě a jsem dost ospalá,jenže jsem přes den sama doma s malým synem..nejraději bych ani jedny prášky nebrala,když jsem těhotná.Mohu je přestat užívat úplně? Děkuji, H. Zemanová

Odpověď odborníka:

Utrogestan v I trimestru se aplikuje vaginálně, ospalost může způsobovat, ,Ascorutin by obtíže dělat neměl, záleží na tom,jak je to špinění silné, je risiko,že pokud vysadíte tak zesílí, bylo by vhodné kontrolní ultrazvukové vyšetření a porada v vaším gynekologem, po vyšetření podle toho jak bude jeho závěr vypadat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: