Utrogestan - menstruace

Jsem před IVF a dnes jsem začala brát antiko na 21 dní. Měla jsem začít brát 1. den MS. Již 4 měsíce beru utrogestan (po IUI) a mám MS slabší. Spíš bych řekla, že špinění. Tento cyklus 2 dny slabé špinění, dnes silná bolest zad a podbřišku (jako mívám běžně u MS) a hnědé špinění - silnější než předchozí dny. Začala jsem brát antikoncepci správně, nebo se nemusí jednat o MS? Dostavilo se 5 dní po dobrání Utrogestanu... Pokud by se nejednalo o 1DC, může být problém s IVF? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Je to těžké, každé centrum IVF postupuje jinak. Antikoncepce se bere nejčastěji až 5. den menses/5+ 21= 26- pak za 2 dny menses dostanete/pokud vezmete 1 dne menses- tak měníte cyklus a většinou se neprav. krvácí- ale úvahy centra mohou vést k přesunu cyklu- musíte se zeptat tam !

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: