Utrogestan ve 13.týdnu těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala, zda jsou nějaká rizika užívání utrogestanu v 2.trimestru těhotenství. Jsem po I.U.I. NYNÍ VE 13.TÝDNU + 2 a mám syndrom mizejícího dvojčete (konec vývoje cca v 6.týdnu). Pouze sporadicky občas zašpiním, bez krvácení a bolestivosti. Špinění trvá cca 11.den a má slábnoucí tendenci.Můj lékař mi ještě předepsal Utrogestan, který zavádím vaginálně 3* denně. Chtěla bych se pozeptat, zda je nutné utrogestan dále užívat a zda se mám obávat nějakých nežádoucích účinků vzhledem k informaci uvedené v příbalovém letáku o použití pouze v 1.trimestru těhotenství. A dále bych se ještě chtěla zeptat, jak dlouho může toto špinění přetrvávat. Jsem po prvním screeningu vyvíjejícího se plodu a testy jsou všechny v pořádku. Ale přesto mám stále obavu o miminko,vzhledem k tomu špinění. Předem děkuji za odpověď, Iva

Odpověď odborníka:

Utrogestan můžete bez obav dále používat,špinění ještě může pokračovat do úplného vstřebání mizejícího dvojčete příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: