Útvar na vaječníku

Vážený pane doktore, mamince před 3 měsíci našel gynekolog cystu na vaječníku, po dvou měsícíc šla na kontrolu a doktor jí napsal, že se jedná o nějaký útvar, ne o cystu který je velký asi 4 cm a doporučil jí laparoskopické odstranění, tomor markety jsou negativní. V nemocnici na vyšetrření napsali, že ji mají odstranit preventivně vaječník, že se vše ukáže, až se podívají dovnitř. Nějak tomu tedy nerozumím, jak se nejdřív mohlo jednat o cystu, pak útvar. Jak je velká pravděpodobnost, že by se jednalo o zkoubný nádor? Mamince je 44 let, je zdravotně v pořádku, žádné potíže nemá. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nemohu na vaši otázku odpovědět,když jsem maminku ani nevyšetřoval ani neviděl ultrazvuková vyšetření, v každém případě nejrozumnější cesta je laparoskopické odstranění a podle histologického vyšetření bude jasná diagnoza,může to být benigní útvar a odstraněním se vše vyřeší. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: